Premiereklare Mari Maurstad i toppform

– Slik holder jeg meg ung

Daglig trening gjør at Mari Maurstad holder seg i toppform. Men hun «jukser litt» for at huden skal holde seg like myk som kroppen.

BALLER SEG PÅ: Mari Maurstad skal synge, danse, spille og showe i halvannen time i strekk. Da gjelder det å være i form.
BALLER SEG PÅ: Mari Maurstad skal synge, danse, spille og showe i halvannen time i strekk. Da gjelder det å være i form. Foto: FOTO: Morten Bendiksen
Publisert Oppdatert
RYGG OG MAGE: Mari får veiledning av Renate Rue i Pilates Room i Oslo under treningen på det spesielle apparatet.
RYGG OG MAGE: Mari får veiledning av Renate Rue i Pilates Room i Oslo under treningen på det spesielle apparatet. Foto: Foto: Morten Bendiksen

Flotte Mari Maurstad (52) har en kropp og utstråling mange vil misunne henne.

Så overlates heller ingenting til tilfeldighetene nå som den fargerike skuespilleren er premiereklar med sitt nye soloshow på Centralteatret i Oslo.

Halvannen times hardkjør

Forestillingen «Se hva som skjer», krever sin kvinne. I halvannen time skal hun synge, danse og gjøre alt fra komedie til drama - helt alene!

- Så mye som jeg skal danse, må jeg være i form. Og det er fint å slippe å tenke på om noe disser, sier en opplagt Mari til Her og Nå.

Trening gir energi

- Jeg prøver hele tiden å holde meg i form og ta vare på utseendet, sier Mari, som vet at det er en viktig del av jobben som skuespiller.

- På scenen vil jeg ikke fokusere på hvordan kroppen min ser ut, da er det helt andre ting som krever min oppmerksomhet, sier Mari.

I lang tid har hun trent hver eneste dag. Ikke bare har løping og styrketrening stått på programmet, to ganger i uken blir det tid til både yoga og pilates.

- Jeg får så mye ekstra energi av å trene, sier Mari som ikke akkurat er kjent for å ligge på latsiden.

- På scenen vil jeg ikke fokusere på hvordan kroppen min ser ut, da er det helt andre ting som krever min oppmerksomhet, sier Mari.
- På scenen vil jeg ikke fokusere på hvordan kroppen min ser ut, da er det helt andre ting som krever min oppmerksomhet, sier Mari. Foto: Foto: Morten Bendiksen

Resitylane-behandling

Men også Mari merker at alt ikke er som det pleide å være.

- Tyngdekraften gjør sitt og elastisiteten i huden blir dårligere, fastslår Mari, som røper at hun har forsøkt Restylane Vital, en behandling som ved hjelp av injeksjoner i huden skal føre til at huden ser både bedre og yngre ut.

Les også: Guri Schanckes ungdomskilde

- Man skal ta det i tre omganger, og foreløpig har jeg bare tatt to. Jeg kjenner en positiv forskjell. Det er et stoff som allerede finnes i huden. Ikke noe kunstig kjemisk laget, så det er ikke noe skummelt, understreker Mari.

Ingen silikon-babe

TOPPFORM: - Nerver før en premiere er så belastende at jeg er avhengig av å være i god form, sier Mari.
TOPPFORM: - Nerver før en premiere er så belastende at jeg er avhengig av å være i god form, sier Mari. Foto: Foto: Morten Bendiksen

Botox og omfattende ansiktsløftninger har derimot aldri fristet den flotte 52-åringen. Det eneste inngrepet hun selv har gjort, er et lite inngrep for å løfte øyelokkene som hadde begynt å bli tunge.

- Det er fem år siden, sier Mari. Hun synes mindre inngrep for å opprettholde sitt eget speilbilde er uproblematisk.

- Andre kjøper jo kremer til tusenvis av kroner! Så lenge man ikke ser kunstig ut, er det greit for meg. Men implantater og silikon er ikke noe for meg!

Les også: Partypupper uten kirurgi

Liker ikke fanatisme

Mari forsøker også å unngå å slurve med kostholdet.

- Men jeg er ingen fanatiker. Jeg har inntrykk av at jo mer fanatisk man er, jo verre blir det, sier Mari og snakker av erfaring.

YOGA: - Trening er alfa omega for meg. Når man har rundet 50 år, må man trene dobbelt så mye som før, sier Mari som også har deltatt i «Skal vi danse».
YOGA: - Trening er alfa omega for meg. Når man har rundet 50 år, må man trene dobbelt så mye som før, sier Mari som også har deltatt i «Skal vi danse». Foto: Foto: Morten Bendiksen

- Nå spiser jeg det jeg vil, men spiser meg aldri kjempemett. Har jeg lagt litt på meg, øker jeg heller treningsmengden!

Les også:

Drikker vin for barnas skyld

Når helsekosten tar overhånd

Yoga booster sexlivet

Yogaen reddet meg!

Her får du billigst personlig trener

Sexy, flexi superstjerner

ALDRI SPREKKMETT: Mari spiser seg aldri stappmett. Men vann er helsebot.
ALDRI SPREKKMETT: Mari spiser seg aldri stappmett. Men vann er helsebot. Foto: Foto: Morten Bendiksen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning