Garmin Vivoactive

Kanskje den beste klokka.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ God passform

+ Mange visningsvalg

+ Akselerator - som gir fartsmåling innendørs

+ God analyse på klokka

- Upraktisk touch-knapp

- Ikke mulighet for færre enn 3 visninger samtidig

Vivoactive er tynn, men utseendet bedrar. Den er stappfull av god funksjonalitet. Teknisk sett er dette den beste klokka, også når det gjelder anvendelighet. Den måler også farten innendørs, gjennom en såkalt akseleratorfunksjon. 

Ironisk nok er et noen av de mest "moderne" egenskapene som trekker ned. Touch-knapp for å markere rundetider (laps) er lite praktisk, og fargeskjema går utover lesbarheten. 

Likevel er dette en svært komplett klokke. 

Utforming og brukervennlighet

Den kjennes svært god på hånda, med lett og fin passform rundt håndleddet. Skjerminnstillinger rett på klokka. Mange valg for visning på klokka, som soloppgang, høydemåling osv. Behagelig og godt pulsbelte. Fin mulighet til å programmere en økt på forhånd, rett på klokka. Det negative er touch-knappen, som gjør det nesten umulig å håndtere rundetid og andre underveis-justeringer med hansker, eller når været er dårlig. Klokkas fargeskjema er stilig, men gjør faktisk avlesing av tall vanskeligere (god kontrast gir bedre lesbarhet enn farger). I tillegg kan skjermen virke litt liten i høy fart, og du kan ikke ha færre enn 3 felter i skjermen. Mulighet for færre felter kunne kompensert for dårligere lesbarhet.

Teknisk kvalitet

Den raskeste på å finne GPS-signalene. Smartklokke som kan styre musikk og sjekke vær (men noe ustabilt signal). Aktivitetsmåling: skritt og aktiv tid, blant annet. Akseleratorfunksjonen betyr at du kan løpe innendørs eller på mølle og måle fart likevel. Vi har testet funksjonen og den fungerer tålelig bra - vi fikk noe upresis måling ved høye hastigheter. Uansett er dette et stort fortrinn. Polar-sensoren som muliggjør det samme koster nesten 1000 kroner, selv om skrittsensor også gir mer presis måling.

Planlegging og analyse

God øktplanlegging i Garmin Connect, der du enkelt kan planlegge fasene i en intervalløkt for eksempel. Bedre enn Polar på dette punktet. Det er mye informasjon om puls og fart, også på selve klokka, men minutter i intensitetssonene er et savn (i treningsdagboka på pc). Synking mot flere sosiale treningsfora, som Strava.

Spesifikasjoner

Produsent Garmin Norge AS
Pris 2400
Farge Svart og hvit, armbånd i mange farger
Batterilevetid Opptil 3 uker, 10 timer i GPS-modus
GPS Integrert
Bluetooth Automatisk synkronisering med Garmin Connect™ Mobile via Ant +.
PC/mobil-program Garmin Connect, Strava
Vanntett I trykk tilsvarende 50 meter vanndybde
Spesialfunksjoner Smarte varsler (viser e-post, tekst og andre varsler når enheten er parkoblet med en kompatibel telefon). Akselerometer og håndleddsbasert sporing av hastighet og løpstakt fjerner behovet for en egen fotsensor når du løper på en innendørsbane eller tredemølle, og også når GPS signal ikke er tilgjengelig.
Tilbehør En mengde sensorer til sykling etc.

Konklusjon

Komplett treningsklokke.

Vår karakter

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning