Fitbit Surge

Nykommer, best som aktivitetsmåler.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Pen å se på

+ God aktivitetsmåler

+ Pulsmåling på håndleddet

- Ikke et reelt alternativ som treningsklokke

- Mangler funksjoner som utnytter treningsdataene

- Litt ustabil pulsmåling under trening

- Treg GPS-funksjon

Kan en aktivitetsmåler funke like godt som en tradisjonell pulsklokke? Fitbit er kjent for gode aktivitetsmålere. Fitbit Surge er den første klokka derfra som har både GPS og pulsmåling.

Den måler pulsen på håndleddet, og er derfor et interessant bekjentskap, særlig for den som synes pulsbelte rundt brystet er plagsomt.  

Fortsatt er vekta her på målling av aktivitet, mer enn trening: skritteller, aktivitetsmåler, søvnkvalitet. Selv om den måler puls OK, men ikke like godt som et pulsbelte, er det sparsomt med funksjoner tilknyttet og rettet mot trening.

Designmessig er den imidlertiden vinner.  Den ovelegent peneste klokka å gå med til hverdags, og derfor også den som er best egnet til måling av hverdagsaktiviteten.

Utforming og brukervennlighet

Stilig og relativt lett klokke med touch-skjerm. Litt vanskelig å stille inn uten bruksanvisning. Ikke mul-ighet til å stille sportsprofiler, for eksempel.

Teknisk kvalitet

Har GPS og pulsmåling, men har ellers få funksjoner for å utnytte dataene. GPS bruker noe tid på å finne signalet, og pulsmålingen fungerer stort sett greit, men har en tendens til å falle ut.

Planlegging og analyse

Begrensede funksjoner og muligheter, sammenliknet med de andre klokkene når det gjelder puls, hastighet, sportsprofiler, visninger og dagbok.

Spesifikasjoner

Produsent Fitbit
Pris 2190
Farge Svart
Batterilevetid Opptil 7 dager
GPS Integrert
Bluetooth Ikke relevant
PC/mobil-program Fitbit
Vanntett Tåler sprut, men ikke vanntett
Spesialfunksjoner Døgnovervåking søvn
Tilbehør Lader, synk-ledning

Konklusjon

Pen klokke med nyttig info

Vår karakter

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen