Bjørn Dæhlie Glove Race

Sitter som støpt på hånden og rundt staven.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Perfekt passform - sitter som støpt

+ Veldig mykt og godt skinn

+ Flott konkurransehanske

- Borrelås kommer i konflikt med klokke

Varmeegenskaper og pusting

Hansken er tynn, men faktisk varmere enn den ser ut som. For temperaturer på -4 eller varmere fungerer den ypperlig som konkurranse- eller treningshanske. Hansken fordeler varmen godt slik at du er like varm over hele hånden, og den puster slik at du ikke blir klam.

Kvalitet

Hanskene har lammeskinn i hele grepet, og må vaskes for hånd. Dette er noe upraktisk for folk som trener veldig mye på ski. Skinnet er imidlertid mykt og behagelig etter at hansken er blitt våt på tur, og deretter tørkes. Holder seg også myk og i samme fasong etter å ha blitt vasket.

Brukervennlighet

Hanskene kan være litt trange å få av og på, spesielt hvis når de har blitt litt fuktige. Åpningen med borrelåslukking er justerbar og fungerer fint for de fleste som har testet. Den nevnte borrelåsåpningen kan imidlertid være veldig i veien hvis du har klokke, særlig hvis du bruker en stor pulsklokke. Flere av testerne opplevde at borrelåsen stakk dem på håndleddet, det er veldig irriterende.

Passform

Hanskene er testet av i alt 9 skiløpere fra junior- til veteranalder. En stor overvekt i testpanelet mener at dette er de hanskene som har det beste grepet av alle i testen. Hansken kan riktignok være litt trang å få på, men til gjengjeld sitter den som støpt rundt håndleddet. For en av testerne var tommelen litt for kort, selv om hansken ellers hadde passe størrelse.

Spesifikasjoner

Produsent Bj Sport AS
Pris 699
Materiale Ytterside: 100 % polyester. Fôr: 91 % polyester, 9 % elastan. Håndflate: Lammeskinn.
Forhandlere Anton Sport, Bull Ski & Kajakk, Dæhlieshop.no, Foss Sport, G Sport, G Max, Intersport, Milslukert, Nava Sport, Olympia Sport, Oslo Sportslager, Skaugs Sport, Sport 1, XXL Sport & Villmark.

Konklusjon

Passformen og grepet er det som skiller seg spesielt ut ved disse hanskene: Sitat fra kvinnelig tester: "En meget god racinghanske som sitter som støpt på hånden og gir et godt grep på staven. Etter mange års skigåing: Dette er den beste hansken jeg noen gang har brukt."

Vår karakter

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning