Asics Gel-Nimbus 16

Stabilitetskongen.

Publisert Oppdatert

Sko med maksimal demping, stabilitet, høyde og relativt høy dropp (13 mm). Gir knallgod beskyttelse, passer til lange turer på asfalt, også for tunge løpere.

Til gjengjeld er det den tyngste skoen i testen. Den føles ikke så smidig på foten, og gjør det vanskeligere å lande på forfot. Passer hælløpere og mange mil på asfalt.

Testerne enten elsket eller hatet den. Halve panelet var svært lettet over å få den av etter langturen, mens resten skryter komforten og stabiliteten opp i skyene.

Passform

God komfort, men det kan bli litt "mye sko". - Fikk bare lyst å dra hjem å bytte sko, sier Marit.

Stabilitet

Sitter som "støpt" rundt foten - gir stor trygghetsfølelse. Særlig det kraftige materialet rundt hæl og bakfot gjør faren for vingling minimal.

Løpsfølelse

Her er juryen delt. Halvparten synes skoa er en stor klump om foten, mens god komfort utlikner dimensjonen ifølge resten.

Demping

Masse og solid demping som gjør skoa særlig velegnet for tyngre løpere som lander på hælen.

Spesifikasjoner

Produsent Asics Norge AS
Pris 1799
Vekt (g) 326 (US 9)
Materiale Mellomsåle: Solyte, Guidance Line, IGS, FluidRide Yttersåle: AHAR, DuraSponge. Demping: Gel i både hæl og forfot, gender specific forfotsdemping, IGS-støtte i hæl
Tykkelse på sålen: hæl- tå (i mm)
Drop (i mm) 13
Forhandlere Oslo Sportslager, G-Max

Konklusjon

Superstabil sko med mye demping. Fin til tyngre løpere.

Vår karakter

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning