Altra Torin 2.5

Oslo/Bislett 20170322; Shape-Up, Klikk.no
L�pesko

Oslo/Bislett 22032017; Shape-Up, Klikk.no
L�pesko
Oslo/Bislett 20170322; Shape-Up, Klikk.no L�pesko Oslo/Bislett 22032017; Shape-Up, Klikk.no L�pesko Foto: Petter Berg
Publisert Oppdatert

Erik sier: - Denne sko er som en mokasin med en tynn gummisåle. Behagelig på foten, men man løper ikke i mokasiner

Stabilitet er ikke greia til denne skoen. Den kjennes lite stabil for en mengdesko, den lave bakdelen gir lite støtte rundt hæl, så nulldropp bidrar her til svekket stabilitet. Men Altra = nulldropp. Du må like det for å like skoene deres. 

Sålen er veldig tynn. Det er mye og fast demping, på et vis, men den flate følelsen nuller ut effekten. Man kan få litt en sånn følelse av å løpe med en boks på foten. Skoene merkes godt på føttene. De er lave bak, slik at man fort føler at skoa ikke sitter ordentlig på foten. Det blir derfor en tøff sko for bein og føtter å løpe i. Det kan kjennes som skoene "klasker" i bakken, selv om man løper på forfot (som man må med alle Altra-sko). 

Morten: - Lite støtte, inntrykk av flat innvendig struktur, kjennes klumpete på foten. Dette er den skoa i testen jeg syntes var mest ubehagelig å løpe med.

Veldig bred tåboks som gir tærne god "svømmeplass". I mellomfoten er passformen behagelig, men panelet er samstemt i at det blir "mye sko" selv om den er lett, og det er jo litt paradoksalt når "barfot" er idealet for designen. Skal du løpe lange turer på asfalt i denne, kreves det lang tilpasning for tærne - i tillegg får du en sko som gjør vel mye ut av seg. 

Delkarakterer og vekting:

Demping (35%): 4

Stabilitet (25%): 3

Løpsfølelse (20%): 2

Komfort (20%): 3

Spesifikasjoner

Produsent Altra
Pris 1599
Vekt (g) Dame:204g, herre: 247
Materiale A-Bound
Tykkelse på sålen: hæl- tå (i mm) 28mm
Drop (i mm) 0.0
Forhandlere Löplabbet, Oslo Sportslager, XXL, www.altrarunning.no

Konklusjon

Vår karakter

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning