- Tommel opp for en ny sukkerfri yoghurt

Rørosmeieriet satser stort på yoghurt. Les hva vi syns om den.

NY YOGHURT: Økologisk, naturell yoghurt kommer i butikk.
NY YOGHURT: Økologisk, naturell yoghurt kommer i butikk.
Publisert

(SIDE2):Økologisk Røros Yoghurt Naturell er laget av norske råvarer, er økologisk og inneholder Rørosmeieriets tradisjonsrike og unike tettekultur, skriver Rørosmeieriet i en pressemelding.

Tettekulturen er en flere hundre år gammel kultur fra Rørostraktene og kommer opprinnelig fra tettegrasplanten.

 - Tettekulturen er en bakteriekultur som er helt unik, og som vi har brukt i våre produkter i over 20 år, sier meieribestyrer Trond V. Lund til Side2.

Ifølge Lund er yoghurten fyldig med mild og frisk smak.

SIDE2 HAR TESTET: Silje og Helle har smakt på den nye yoghurten.
SIDE2 HAR TESTET: Silje og Helle har smakt på den nye yoghurten. Foto: Side2 (Side2)

 - Du kan bruke yoghurten til det meste. Selv bruker jeg yoghurten istedenfor rømme i de fleste retter, og lager for eksempel yoghurtdip istedenfor rømmedip.

Yoghurtmarkedet er dominert av store aktører med Tine og Yoplait som de aller største.

Hvordan skal dere utmerke dere i et voksende og bredt marked?

 - Jeg tror vi kommer til å selge på den gode kvaliteten vi tilbyr, og den gode og milde smaken, sier han.

Dette inneholder yoghurten: økologisk helmelk, økologisk skummetmelkpulver, tettekultur og yoghurtkultur.

Næringsinnhold per 100 gram:

Energi: 71 kcal
Mettede fettsyrer: 2,7 gram
Karbohydrat: 4,9 gram
Hvorav sukkerarter: 4,9 gram
Protein: 4,2 gram
Salt: 0,1 gram

Vi fikk ernæringsfaglig rådgiver og journalist i Side2, Silje Bjørnstad, til å vurdere yoghurten ernæringsmessig:

FRA RØROSMEIERIET: Den nye yoghurten er økologisk og uten tilsatt sukker.
FRA RØROSMEIERIET: Den nye yoghurten er økologisk og uten tilsatt sukker. Foto: Side2 (Side2)

- Med tanke på næringsinnholdet vil ikke denne yoghurten skille seg veldig ut sammenlignet med andre varianter av  «vanlig yoghurt naturell». Både innholdet av protein og fett er ganske likt for disse vanlige yoghurtene, mens for eksempel gresk yoghurt har noe høyere innhold av protein og tyrkisk yoghurt noe høyere innhold at fett. Veldig positivt med flere yoghurter som ikke inneholder tilsatt sukker og denne yoghurten er et fint valg som du for eksempel kan spise sammen med bær og nøtter. Men jeg savner informasjon om kalsium!

Vi har også smakt på den nye yoghurten og her er vår dom over nykommeren:

Helle:  - Litt syrlig på smak, og kan minne litt om surmelk. Jeg liker smaken veldig godt og føler den er noe mektigere og litt syrligere enn annen naturell yoghurt. Jeg trodde den skulle være enda litt tykkere i konsistensen. Jeg gir tommel opp for et økologisk produkt og flere yoghurter uten sukker! Ser for meg at jeg kan spise denne med frisk frukt, litt granola og kanskje en t-skje honning. Eller bare over frokostblandingen som den er.

Silje: - Syrlig, men frisk smak. Liker at konsistensen ikke er for tykk, men heller ikke for flytende. Mild smak og helt unødvendig å tilsette sukker i denne for at det skal smake godt. Vil nok passe fint med for eksempel bær og kornblanding. 

Ble du engasjert av denne saken? Lik oss på Facebook for å bli tipset om flere lignende saker!

Denne saken ble første gang publisert 29/03 2015.

Les også