- Sukkerfri? Sjokolade SKAL jo være sukker og fett?!

Vi testet sukrinsjokolade.

Foto: Silje Bjørnstad (Mediehuset Nettavisen)
Publisert

(SIDE2): Det kommer stadig nye produkter på markedet som markedføres for å være «et sunnere og bedre alternativ».

Sukrinsjokolade

Blant annet er produkter uten tilsatt sukker eller med mindre tilsatt blitt et populært alternativ. Tidligere har vi for eksempel smakt på både steviasøtede produkter og «Coca-Cola Life» som er søtet med stevia.

Nå er det også kommet egne sukkerfrie sjokolader der Sukrin og stevia er blitt brukt fremfor tradisjonelt sukker. 

I en pressemelding fra Funksjonell Mat står det at sjokoladene er søtet med Sukrin og stevia, som begge er naturlige og kalorifrie søtstoffer. 

Tre journalister fra Side2 og to journalister fra Side3 har smakt på sjokoladene. Selv om det var delte meninger blant smakspanelet ble vi likevel enige om at sukkerfrie sjokoladevarianter er et fint alternativ, men at disse  aldri vil kunne erstatte de tradisjonelle melkesjokoladene. 

Foto: Silje Bjørnstad (Mediehuset Nettavisen)

Sukrin Melkesjokolade med mandler og havsalt, 40 gram (25 kroner)

Ingredienser:
Søtstoff (Sukrin), kakaosmør, inulin, melkepulver, kakaomasse, 10% mandler, havsalt, vanilje, emulgator: solsikkelecithin, søtstoff: steviolglykosider. Minst 35% kakao. Inneholder naturlig forekommende sukkerarter.Kan inneholde spor av mandler og hasselnøtter. Kan virke lakserende ved stort inntak.

Næringsinnhold per 100 gram:
424 kcal
Protein 8 gram
Karbohydrat: 33 gram
- herav sukkerarter: 8 gram
- herav polyoler: 24 gram
Fett: 35 gram
- herav mettet fett: 19 gram
Kostfiber 20 gram
Salt 0,6 gram

Trine: - Sukkerfri? Sjokolade SKAL jo være sukker og fett?! Denne smakte ikke noe salt... Litt skuffende for jeg er glad i kombinasjonen søtt og salt. Smaken ellers var god, men litt «seig» konsistens?

Helle: - Elsker denne kombinasjonen! Søtt, salt og nøtter. Denne var veldig god syns jeg og syns sjokoladesmaken var deilig. Det som ødelegger litt er den kjølige, metalliske ettersmaken av sukrin. Men dette er absolutt et godt alternativ til sjokolade med sukker, og jeg syns denne er mye bedre enn variantene med Stevia, som kroppen min ikke tåler i det hele tatt.

Lars: - Det smakte jo ikke bra. Trodde det var vanlig sjokolade og ble veldig skuffet. Ettersmaken var salt og nøtter, det er bra.

Silje: - Nam - ble veldig positivt overrasket over denne jeg. Det smaker jo sjokolade og det smaker godt. Slår ikke tradisjonell melkesjokolade, men er absolutt et godt alternativ. Kunne fint ha kjøpt denne igjen, og pluss for fin og passende porsjonsstørrelse på 40 gram, men for en blodpris! Burde vært en høyere kakaoinnhold.

Adrian: - Dropper denne, tåler ikke mandler.

Sukrin Melkesjokolade 40 gram (25 kr)

Ingredienser:
Søtstoff: erythritol (Sukrin), kakaosmør, inulin, melkepulver, kakaomasse, vanilje, emulgator: solsikkelecithin, søtstoff: steviolglykosider. Minst 35% kakao. Inneholder naturlig forekommende sukkerarter.
Kan inneholde spor av mandler og hasselnøtter. Kan virke lakserende ved stort inntak.

Næringsinnhold per 100 gram:
Energi 399 kcal
Protein 7 gram
Karbohydrat 37 gram
- herav sukkerarter: 8 gram
- herav polyoler: 27 gram
Fett 33 gram
- herav mettet fett: 20 gram
Kostfiber 20 gram
Salt 0,3 gram

Trine: - God sjokoladesmak, og et mer enn ok alternativ om man ikke vil ha sukker. Blir likevel ikke fullt så rund i smaken som vanlig sjokolade og det blir en litt «tynn» ettersmak.

Helle: - Denne er også god, men fordi det kun er ren melkesjokolade med sukrin istedenfor sukker syns jeg ettersmaken av sukrin kommer tydeligere frem. Denne ville jeg nok ikke kjøpt igjen. Syns også den er noe kvalmende.

Lars: - Melkesjokoladen var min favoritt blant disse to, den smakte best.

Silje: -  Heller ikke så verst til å være et sunnere alternativ til melkesjokolade. Litt tammere og mildere smak i denne, men det smaker fortsatt sjokolade. Kunne fint spist begge to igjen.

Adrian: - Veldig positivt overrasket. «Kan inneholde spor av mandler og hasselnøtter»?? (Adrian leser ingrediensene)

- Oi. Jeg tåler ikke nøtter, men merket heldigvis ingenting.

Denne saken ble første gang publisert 16/12 2014.

Les også