Specialized Flux Elite

Lykta for dem som vektlegger form og funksjon, og er villige til å betale for det.

Publisert Oppdatert

Dette er den dyreste lykten med innebygd batteri. Til gjengjeld er lykta veldig godt laget og et produkt som forsvarer prisen. Festebraketten er den mest gjennomtenkte  av samtlige. Når braketten først er montert, er det å sette på og ta av selve lykta en fryd. Festebraketten er imidlertid den eneste som krever verktøy og at en er litt mer nøye med å følge bruksanvisningen.

Man må huske å sette på den lille o-ringen i posen for å hindre at lykten “klirrer”. Lykta må monteres nærmest mulig senter av styret og mest mulig i vater for at den halvmåneformede lysstrålen skal fungere optimalt.  

Lykta er den eneste i testen der lysstrålen er modellert (styrt med reflektor). Derfor er den bedre  tilpasset å møte andre trafikanter enn alle de andre lyktene. Den lyser flatt framover, og ikke like sterkt opp i høyden som de andre. Selv med “bare” 400 lumen har den et veldig kraftig lys og oppleves ikke å stå tilbake for lyktene i testen med oppgitte 700 lumen.

Mens iON -lykta til Bontrager gir iPhone-følelse, gir Flux Elite en gjennomført premiumfølelse med flott byggekvalitet og smarte løsninger. Flux finnes også i en mer kostbar modell, Expert, der det følger med en fjernkontroll som kan monteres på et mer passende sted på styret. Denne fjernkontrollen skal en også kunne kjøpe i løsvekt til Flux Elite.

Prisen er høy, det er det ingen tvil om. For den som sykler mye, vil opplevd kvalitet, synlighet og lyskjegle forsvare prisen. Dette er en lykt som er bygd for å fungere optimalt i trafikken, og for pendleren som skal inn og ut av butikker med raske av- og påmonteringer er den perfekt.

Totalinntrykk

Prisen er høy. For den som sykler mye, vil opplevd kvalitet, synlighet og lyskjegle forsvare prisen. Fungerer optimalt i trafikken, og for pendleren som skal inn og ut av butikker med raske av- og påmonteringer er den perfekt.

Holdbarhet

Veldig godt laget og et produkt som forsvarer prisen. Flott byggekvalitet. Framstår solid på alle viktige punkter. Tålte teknisk test.

Opplevelse av lys

Lysstrålen er modellert (styrt med reflektor). Derfor er den bedre tilpasset å møte andre trafikanter enn alle de andre lyktene. Den lyser flatt framover, og ikke like sterkt opp i høyden som de andre. Veldig kraftig lys.

Brukervennlighet

Festebraketten er den eneste som krever verktøy og at en er litt mer nøye med å følge bruksanvisningen. Når braketten først er montert, er det å sette på og ta av selve lykta en fryd.

Spesifikasjoner

Produsent Specialized
Pris 1649
Batterier Ladbart internt batteri, ladetid cirka 3,5 timer via USB-kabel til PC
Oppgitt batterilevetid med full styrke Cirka 7 timer
Funksjoner Fast lys i to styrker, fast lys med pulseffekt og blinkende lys
Forhandlere: Velo City og andre Specialized-forhandlere

Konklusjon

Vår karakter

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning