Salomon Spikecross 3 CS

Gode uten å imponere.

SVÆRT KOMFORTABLE:  Salomon Spikecross. FOTO: Erik Hannemann
SVÆRT KOMFORTABLE: Salomon Spikecross. FOTO: Erik Hannemann
Publisert Oppdatert

- Muligens ikke en favoritt blant maniske forfotløpere, men jeg elsker det, sier Maren Haugeto om denne.

Salomons lave modell i testen utmerker seg med svært bra komfort. De er i overkant glatte på det glatteste underlaget, og dette går litt utover løpsfølelsen - når du ikke er helt trygg på festet, blir løpingen preget av det.

Løpsfølelse

Her er juryen litt splittet. Det er mye demping i skoene, samtidig som de er ganske faste. Kontakten med underlaget er ikke maksimal når den er så dempet, men den gir god respons. Skoene kan likvel virke noe stive, og vi synes totalt at de ikke kan matche Sarva-skoene på løpsfølelsen, samtidig som de mangler fortrinnene ved søstermodellen Snowcross.

Grep

Godt grep stort sett, men svikter på det glatteste underlaget. Den spinner på holka. Skoene sklir for mye bakover i frasparket, slik at man blir skeptisk til å sette utfor i nedoverbakker med dem.

Passform og komfort

Skoen sitter meget bra på foten. Behagelig materiale og god, smal lest som sitter godt på foten. Likevel er det plass i forlesten til å bevege tærne. Behagelig materiale. Skoene er varme, kanskje i overkant varme når det ikke er skikkelig kaldt. Fast og dempet, med høyere dropp fra hæl til forfot enn enkelte av de andre modellene. Sitter tett på foten. Lett og herlig praktisk å snøre, selv om hurtigsnøringen gjør det litt vanskeligere å fininnstille snøringen. Den sitter tett og godt på foten. God stabilitet. Karakter 6 for dem som liker det dempet og stabilt.

Spesifikasjoner

Produsent Salomon
Pris 1600
Materiale Climashield™ membran over vristen og tærne. Sensifit™ for optimal komfort. Ripstop nylon i overdelen for maksimal slitestyrke.
Vekt 325 gram (Str 42 2/3)

Konklusjon

Vår karakter

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning