Philips Sonicare Black Diamond Clean

Oslo, 05.03.2015
Test av elektriske tannb�rster, fotografert for klikk.no v Morten S
Foto: Bj�rn Inge Karlsen
+47 977 966 26
Oslo, 05.03.2015 Test av elektriske tannb�rster, fotografert for klikk.no v Morten S Foto: Bj�rn Inge Karlsen +47 977 966 26
Publisert Oppdatert

Tennene opplevdes mye glattere og renere enn ved manuell pussing. Plakktabletten viste en noe bedre plakkfjerning inntil tannkjøttet med denne tannbørsten (og Sonicare EasyClean), sett i forhold til de andre børstene.

Med synlig rosa plakk, gikk det fint å få dette fjerne med en ekstra runde med tannbørsten. (Gjenværende plakk inntil tannkjøttet, kan skyldes at test-tennene har stor prominens (rundet form), noe som kanskje gjelder et fåtall).

Skånsom, men kiler 

Tannbørsten er skånsom mot tannkjøttet, og sånn sett behagelig å bruke. Den vibrerer imidlertid så kraftig, at det kiler veldig hvis man kommer borti leppene med den, noe som er vanskelig å unngå.

Tannbørsten har en valgmulighet/funksjon som gjør at den kan starte pent, og trappe opp på vibrasjonsintensiteten i løpet av de 14 første rundene.

Denne gradvise opptrappingen er ikke testet, men gjentatt bruk av børsten gir fort gradvis tilvenning (dvs. mindre kiling), som indikerer at opptrapping kan fungere bra.

Støyer litt

Tannbørsten har en glatt og matt overflate, uten et særlig godt grep (men som nevnt tidligere er dette stort sett ikke så viktig). Vibreringen i hånden kan nesten kile litt i begynnelsen. Støynivået er middels, relativt høyfrekvent.

Tannbørsten er nett og sort, og har en meget stilren design. Det er nok den lekreste av tannbørstene i denne testen.

De forskjellige modusene tannbørsten har, samt batterilampen, blir synlige med hvitt og grønt lys først når du slår på tannbørsten. Selve børstehodet gir assosiasjoner til en diamant, slik navnet indikerer.

Lader i glasset

På badet kan tannbørsten stå i glasset sitt og bli ladet. Det er litt synd at den står så veldig på skakke (fordi glasset er så lavt og åpent), akkurat det ser mindre estetisk ut, ellers et stilig konsept.

Det følger med et reisefutteral som er kledd i et grovt, men litt blankt, sort stoff. Dette med tekstil er kanskje ikke helt heldig mtp. tannkremsøl etc.

Ellers matcher futteralets farger, med tannbørsten, og det har plass til to tannbørstehoder. Når man kobler ledningen til futteralet, kan tannbørsten lades mens den ligger inni. 

Futteralet er forholdsvis tungt, det tar litt plass, og er dessverre helt lufttett. Dette gir fuktig tannbørste, fordi den ikke får lufttørket, og dermed bedre leveforhold for bakterier.

Spesifikasjoner

Produsent Philips
Pris 1999
Forhandler

Konklusjon

Best i test, ved siden av Oral B

Vår karakter

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning