Magicshine MJ858

Svært allsidig multisportslykt som gir mye for pengene.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Mye for pengene

+ Fyldig lysstråle

+ Allsidig

+ God kvalitetsfølelse

- Mindre praktisk

- Relativt liten opplevd batterikapasitet

Skal du ha én lykt til alt uten å ruinere deg, er Magicshine MJ858 verdt å se nærmere på. Dette er den rimeligste lykta i denne testen med lyktehode (i aluminium) og batteripakke hver for seg. I motsetning til lyktene som kommer med lys og batteri i én “kropp”, har den dessuten en ganske stor lader. Alt dette er pent pakket i en eske, og vi anbefaler å bruke esken ved oppbevaring av lykta. Da vet du hvor du har de ulike delene. De ulike delene virker å være å være av god material- og byggekvalitet, særlig sett i forhold til prisen.

At lykta består av lyktehode, batteripakke og lader, gjør den mindre lettbrukt enn de mer rendyrkede pendlerlyktene med USP-kabellading. Lyktehodet festes dessuten ikke med festebrakett, men med en elastisk o-ring. Batteripakken er liten og lett og kan enkelt festes ved siden av lykta med pakkens reim og borrelås. Det finnes neppe lykter av mulisportstypen som er enklere å feste til styret, men det må altså langt flere operasjoner til enn med lykter som bare sklis på en brakett.

Den som sykler langt til og fra jobb hver dag under forhold som krever mye lys, bør vurdere å kjøpe til en større batteripakke (koster 399 kroner, og obs: du kan få sterkere Magicshine-lykter med den større batteripakken til samme pris som MJ858 med et ekstra batteri).

Lykta har en fyldig lysstråle som gir godt lys også der det er ordentlig mørkt. Strålen minner om Bontrager-lyktas, men er kraftigere og hvitere (noe den også bør være med 300 oppgitte lumen mer). Funksjonene er ikke like sykkelspesifikke som med Bontrager-lykta - her er det kun full effekt, lav effekt og blink.

Denne lykta egner seg glimrende som hodelykt ettersom den er lett og ganske liten. Hodereim følger med, likeså festereimer til hjelm. O-ringer i to størrelser og en forlengerkabel hører også med i pakken. Totalt gir lysstyrke og alle mulighetene lykta gir en herlig allsidighet til lav pris - men altså litt mer monterings- og ladearbeid vurdert som ren pendlerlykt.

Totalinntrykk

Lysstyrke og mange muligheter gir lykta en herlig allsidighet til lav pris. Mer monterings- og ladearbeid. Rimelig, men har lyktehodet og batteripakke hver for seg.

Holdbarhet

Virker å være å være av god material- og byggekvalitet. Tålte teknisk test.

Opplevelse av lys

Fyldig lysstråle som gir godt lys. Kraftig og hvitt. Kun full effekt, lav effekt og blink som funksjoner.

Brukervennlighet

Mindre lettbrukt enn lykter med USB-kabellading. Enkel å feste til styret. Brukervennligheten på Magicshine er høyere enn Gemini Duo, da Magichsine er enklere å betjene med hansker.

Spesifikasjoner

Produsent
Pris 599
Batterier 1 stk. oppladbar 18650 Li-ion-batteripakke med ladetid ca. 2 - 2,5 timer
Oppgitt batterilevetid med full styrke Ca. 1,5 timer
Funksjoner
Forhandlere:

Konklusjon

Vår karakter

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning