Test av sjokolade

Freia Monolit

Minner om Troika, men kan ikke sammenliknes.

TEST: DinKost.no og ernæringsfysiolog Gunn Helene Arsky har sammenlignet næringsinnhold i 41 forskjellige skjokolader.
TEST: DinKost.no og ernæringsfysiolog Gunn Helene Arsky har sammenlignet næringsinnhold i 41 forskjellige skjokolader. Foto: Foto: Bjørn Inge Karlsen, HM Foto
Sist oppdatert

Oppgir at en porsjon er 30 g - det er to biter a 30 g i pakken. Inneholder 28% gelé, 22 % trøffel og 20 % marsipan. Proteininnholdet er veldig lavt, samtidig som karbohydratinnholdet er svært høyt. Denne kombinasjonen trekker Monolit-sjokoladen ned på et helt annet sted enn konkurrenten, Troika..

Innhold per 100 g

Kalorier, kJ/kcal: 2080/495

Protein, g: 3

Karbohydrater, g: 65

Herav sukker, g: ikke oppgitt

Fett, g: 24,5

Herav mettet fett, g: ikke oppgitt

Tre viktigste ingredienser i synkende rekkefølge: sukker, kakaomasse, glukosesirup

Typer fett i produktet: vegetabilsk fett, herdet vegetabilsk olje, kakaosmør, melkefett

Typer sukker i produktet: sukker, glukosesirup

Tilsetningsstoff: fortykningsmiddel, emulgatorer, aromaer, fargestoff, surhetsregulerende middel, konserveringsmiddel

Andel kakao, %: ikke oppgitt

Vekt, g: 60

Pris 15,80

Denne saken ble første gang publisert 22/02 2011, og sist oppdatert 23/06 2017.

Les også