Test av sjokolade

Freia Kvikklunsj Melkesjokolade

Dyr sjokolade med mye fett.

TEST: DinKost.no og ernæringsfysiolog Gunn Helene Arsky har sammenlignet næringsinnhold i 41 forskjellige skjokolader.
TEST: DinKost.no og ernæringsfysiolog Gunn Helene Arsky har sammenlignet næringsinnhold i 41 forskjellige skjokolader. Foto: Foto: Bjørn Inge Karlsen, HM Foto
Sist oppdatert

Freia Kvikklunsj Melkesjokolade med biter av Kvikk Lunsj kjeks og et dryss havsalt

Oppgir at en prosjon er 25 g - det tilsvarer 1/8 av platen. Inneholder 6 % kjeks og 0,4 % havsalt. Dette er en forholdsvis ny sjokolade og også testens dyreste per stykk (ikke per kilo). Med en forholdsvis høy fettprosent havner denne sjokoladen rett under middels.

Innhold per 100 g

Kalorier, kJ/kcal: 2235/535

Protein, g: 8,1

Karbohydrater, g: 56

Herav sukker, g: 51

Fett, g: 31

Herav mettet fett, g: 19

Tre viktigste ingredienser i synkende rekkefølge: sukker, tørrmelk, kakaosmør

Typer fett i produktet: kakaosmør, vegetabilsk fett

Typer sukker i produktet: sukker

Tilsetningsstoff: emulgator, aroma, hevemiddel

Andel kakao, %: Ikke oppgitt

Vekt, g: 200

Pris 30,90

Denne saken ble første gang publisert 22/02 2011, og sist oppdatert 23/06 2017.

Les også