Test av sjokolade

ICA Mjölkchocklad med hasselnötter

Lite karbohydrater møter testens høyeste innhold av fett.

TEST: DinKost.no og ernæringsfysiolog Gunn Helene Arsky har sammenlignet næringsinnhold i 41 forskjellige skjokolader.
TEST: DinKost.no og ernæringsfysiolog Gunn Helene Arsky har sammenlignet næringsinnhold i 41 forskjellige skjokolader. Foto: Foto: Bjørn Inge Karlsen, HM Foto
Sist oppdatert

Inneholder 20% hasselnøtter. Her finner du testens aller laveste innhold av karbohydrater. Sukkermengden er ikke spesifisert, men det meste av karbohydrater i sjokolade er sukker, så det er bra det er lite. Testens høyeste innhold av fett er det derimot ikke noe positivt å si om.

Innhold per 100 g

Kalorier, kJ/kcal: 2350/560

Protein, g: 7

Karbohydrater, g: 48

Herav sukker, g: ikke oppgitt

Fett, g: 38

Herav mettet fett, g: ikke oppgitt

Tre viktigste ingredienser i synkende rekkefølge: sukker, hasselnøtter (20%), kakaosmør

Typer fett i produktet: kakaosmør, smørfett

Typer sukker i produktet: sukker

Tilsetningsstoff: emulgator, aroma

Andel kakao, %: minst 30

Vekt, g: 200

Pris 19,90

Denne saken ble første gang publisert 22/02 2011, og sist oppdatert 23/06 2017.

Les også