Test av sjokolade

Freia Smil

Det søte fyllet gir for høy karbohydratandel.

TEST: DinKost.no og ernæringsfysiolog Gunn Helene Arsky har sammenlignet næringsinnhold i 41 forskjellige skjokolader.
TEST: DinKost.no og ernæringsfysiolog Gunn Helene Arsky har sammenlignet næringsinnhold i 41 forskjellige skjokolader. Foto: Foto: Bjørn Inge Karlsen, HM Foto
Sist oppdatert

Her står det at en porsjon er 25 g - det tilsvarer ca 1/3 av rullen. Fylt med 40 % myk karamell. Karamellen gjør sitt til å trekke karbohydratandelen opp, noe som trekker ned til en treer.

Innhold per 100 g

Kalorier, kJ/kcal: 2150/515

Protein, g: 6

Karbohydrater, g: 63,5

Herav sukker, g: ikke oppgitt

Fett, g: 25,5

Herav mettet fett, g: ikke oppgitt

Tre viktigste ingredienser i synkende rekkefølge: sukker, tørrmelk, kakaosmør

Typer fett i produktet: kakaosmør, vegetabilsk fett

Typer sukker i produktet: sukker, sukret kondensert skummet melk, invertsukker, glukosesirup

Tilsetningsstoff: stabilisator, emulgator, aromaer

Andel kakao, %: ikke oppgitt

Vekt, g: 78

Pris 10,00

Denne saken ble første gang publisert 22/02 2011, og sist oppdatert 23/06 2017.

Les også