Test av sjokolade

Nidar Troika

Dette er testvinneren - bra på alle områder!

TEST: DinKost.no og ernæringsfysiolog Gunn Helene Arsky har sammenlignet næringsinnhold i 41 forskjellige skjokolader.
TEST: DinKost.no og ernæringsfysiolog Gunn Helene Arsky har sammenlignet næringsinnhold i 41 forskjellige skjokolader. Foto: Foto: Bjørn Inge Karlsen, HM Foto
Sist oppdatert

Testens aller beste valg! Merket "Nå enda bedre" med naturlig vaniljeekstrakt fra Madagaskarvanilje. Uspesifiserte mengder marsipan, gelé og trøffel. Nest laveste kaloriinnhold i testen, og veldig lavt fettinnhold også. Proteininnholdet er lavere enn ønskelig, og det er flere tilsetningsstoffer enn vi kunne ønsket oss. Pluss for høyt innhold av kakao - testens nest høyeste prosent.

Innhold per 100 g

Kalorier, kJ/kcal: 1720/410

Protein, g: 3

Karbohydrater, g: 56

Herav sukker, g: ikke oppgitt

Fett, g: 19

Herav mettet fett, g: ikke oppgitt

Tre viktigste ingredienser i synkende rekkefølge: sukker, glykosesirup, vann

Typer fett i produktet: kakaosmør, vegetabilsk fett

Typer sukker i produktet: sukker, glykosesirup, invertsukker

Tilsetningsstoff: geleringsmiddel, syre, emulgatorer, fuktighetsbevarer, konserveringsmiddel, fargestoff, aroma

Andel kakao, %: minst 45

Vekt, g: 66

Pris13,50

Denne saken ble første gang publisert 22/02 2011, og sist oppdatert 23/06 2017.

Les også