Test av sjokolade

Freia Krokanrull

Et bedre valg blant rullesjokoladene - men ikke over middels.

TEST: DinKost.no og ernæringsfysiolog Gunn Helene Arsky har sammenlignet næringsinnhold i 41 forskjellige skjokolader.
TEST: DinKost.no og ernæringsfysiolog Gunn Helene Arsky har sammenlignet næringsinnhold i 41 forskjellige skjokolader. Foto: Foto: Bjørn Inge Karlsen, HM Foto
Sist oppdatert

Det oppgis at en porsjon er 25 g - det tilsvarer nesten 1/3 av rullen. Kalori- og sukkerinnholdet er middels, mens fettinnholdet er akkurat så vidt for høyt til at sjokoladen kommer over middels.

Innhold per 100 g

Kalorier, kJ/kcal: 2240/535

Protein, g: 6

Karbohydrater, g: 58

Herav sukker, g: ikke oppgitt

Fett, g: 31

Herav mettet fett, g: ikke oppgitt

Tre viktigste ingredienser i synkende rekkefølge: sukker, kakaosmør, skummetmelkpulver

Typer fett i produktet: kakaosmør, melkefett, vegetabilsk fett, smør

Typer sukker i produktet: sukker, sukret kondensert skummet melk

Tilsetningsstoff: emulgator, aroma

Andel kakao, %: minst 30

Vekt, g: 71

Pris 10,00

Denne saken ble første gang publisert 22/02 2011, og sist oppdatert 23/06 2017.

Les også