Test av salami

Grilstad Kalkunsalami

Ikke sunt, alt som kvitrer.

SALAMITEST: Ernæringsfysiolog Gunn Helene Arsky har vurdert og sammenlignet næringsinnholdet i 36 typer salami på oppdrag for DinKost.no.
SALAMITEST: Ernæringsfysiolog Gunn Helene Arsky har vurdert og sammenlignet næringsinnholdet i 36 typer salami på oppdrag for DinKost.no. Foto: Foto: Bjørn Inge Karlsen, HM Foto
Sist oppdatert

Grilstad Kalkunsalami

Vurdering: Det kommer kanskje som en overraskelse på noen at kalkunsalamien inneholder svinespekk og at den ikke er det spor magrere enn de fleste andre salamipølsene. Men at den er av kalkun høres kanskje sunt ut uansett? Det er faktisk et nokså fett salamiprodukt, dette her.

Innhold per 100 g

Energi, kJ/kcal: 1714/410

Protein, g: 20,9

Karbohydrater, g: 1,3

Fett, g: 35,6

Tre viktigste ingredienser i fallende rekkefølge: kjøttråvare av kalkun, svinespekk, salt

Saltinnhold, %: ikke oppgitt

Gram kjøtt pr. 100 g vare: 140

Tilsetningsstoff: smaksforsterker E621, konserveringsmiddel E250, antioksidant E301

Vekt, g: 100

Produsent: Grilstad AS

Pris pr. pakke, kr: 33,90

Denne saken ble første gang publisert 15/03 2011, og sist oppdatert 23/06 2017.

Les også