Test av nøtteblandinger:

To nøtteblandinger får toppkarakter

Noen av disse er sukkerbomber, mens andre er sunt påfyll.

NØTTEMIKS: DinKost og ShapeUp har vurdert næringsinnholdet i 12 typer nøtteblandinger.
NØTTEMIKS: DinKost og ShapeUp har vurdert næringsinnholdet i 12 typer nøtteblandinger. Foto: FOTO: Petter Berg, HM Foto
Publisert Oppdatert

Et perfekt lite mellommåltid. Men hva skal du velge når du helst vil ha et sunt påfyll og ikke en salt- og sukkerbombe?

En liten neve nøtteblanding er et perfekt lite mellommåltid når du bare trenger litt påfyll av energi, eller rett og slett i stedet for søtsaker med lite næringsinnhold.

Nøtter er en flott måte å få i seg sunt fett på. En liten neve nøtter hver dag er nå også kommet med i anbefalingene for et sunt kosthold fra helsemyndighetene.

Nøtter er proteinrike og har lite karbohydrater. Nøtter inneholder også viktige vitaminer som vitamin E og folat, mineraler som jern, sink, kalsium og magnesium i tillegg til andre antioksidanter og fiber. Tenk deg så fantastisk; Nøtter er proppfulle av sunn energi og næringsstoffer som menneskekroppen trenger. Nøtter er sunt, så lenge du er bevisst på mengden du spiser da det fort kan bli energi/kalorier tilsvarende et stort måltid.

I blandinger med tørket frukt må man være litt oppmerksom på at tørket frukt i seg selv inneholder relativt mye sukker i forhold til volum. I mange av blandingene vi testet fant vi at det ofte i tillegg til den tørkede frukten, er tilsatt sukker.

Vi har valgt å gjøre en test av nøtteblandinger uten tilsatt salt, som i utgangspunktet er hakket sunnere. Noen er rene nøtteblandinger, mens de fleste er blandinger med nøtter og tørket frukt/bær. Det viste seg at en del blandinger inneholder mest rosiner. Blandinger med mer nøtter er et sunnere valg, så ta en titt på innholdsdeklarasjonen når du handler!

Vi har gitt pluss til blandinger inneholdende mye proteiner og fiber, lite karbohydrater og uten tilsetninger i form av sukker og olje.

Les også:

Forum: - Bør jeg slutte å drikke lettbrus?

Stor test av pastamiddager

Billig-kjøttdeig får terningkast seks

Sjekk hva du bør smøre på brødskiva

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning