Test av Pizza Grandiosa med Nøkkelhull-merke

Nøkkelhullsmerket Grandiosa Biff og Løk

På grensen til lureri.

Foto: FOTO: Petter Berg HM Foto
Publisert Oppdatert

Kort sagt:

Pris:55,90 kr

Vekt: 570 g

Næringsinnhold per 100 g:

Energi:875 kJ / 205 kcal

Protein: 11 g

Karbohydrat: 25 g

Herav sukkerarter: 2,8 g

Fett og prosentdel fett av totalenergi:6,8 g (29,9 %)

Herav mettet fett:2,8 g

Kostfiber:2,6 g

Natruim 0,5 g (ca 1 % salt)

Totalt kaloriinnhold per porsjon: En halv pizza oppgis å være én porsjon. Da blir kalorinnholdet 2464 kJ / 589 kcal, eller ca 29 prosent av dagens kaloriinntak, for en kvinne med 2000 kcal behov per dag.

Denne porsjonen er dermed i tråd med hva en middag bør gi for en kvinne - kalorimessig sett.

Om ingrediensene

Vann, hvetemel og mozzarella er de tre viktigste ingrediensene i denne pizzaen. For å få opp fullkornsandelen i bunnen, er den hvite pizzadeigen blandet opp med litt sammalt hvete og havrekli.

Også her er både biffkjøttet og pizzakjøttet blandet opp med stivelse og soya, og det er "hele" 3 prosent løk i pizzaen.

Kommentar

På emballasjen oppgir Stabburet de kravene som Mattilsynet har satt for at pizzaen skal få Nøkkelhullsmerket.

Der står det blant annet at pizzaen skal inneholde minst 25 g grønnsaker per 100 g vare. Dette synes nesten utrolig at de har fått til, når løken utgjør 3 prosent og både tomater og tomatpuré må være lik eller mindre enn 8 prosent, slik ingrediensene er oppført (i fallende rekkefølge). Dette summerer seg da bare til maksimum 19 prosent grønnsaker.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen