Rømme, melk og fløte
Hvilke rømmealternativer skal du velge hvis du ikke vil ha for mye fett? Her er svaret.




Her har du ikke åtte, men faktisk elleve varianter å velge mellom, litt avhengig av om du skal lage varme eller kalde retter.
Syrlig og kaldt:
Rømmesmak til dressinger, dipp eller kalde sauser.
Bytt ut:
Crème fraîche: 35 prosent fett
Seterrømme: 35 prosent fett
Lett crème fraîche: 18 prosent fett
Lettrømme: 18-20 prosent fett
Velg:
Ekstra lett rømme (rømmekolle): 10 prosent fett
Ekstra lett crème fraîche: 10 prosent fett (tåler litt koking)
Original Kesam: 8,1 prosent fett
Matyoghurt: 8 prosent fett
Aller magrest:
Q Yoghurt Naturell: 3,7 prosent fett
Tine Yoghurt naturell: 3, 9 prosent fett
Mager Kesam: 1 prosent fett
Skyr naturell Tzaziki: 0 prosent fett
Syrlig og varmt:
Syrnede produkter i varm mat kan være en utfordring hvis du vil unngå de mest fettrike: seterrømme og crème fraîche (35 prosent fett). Lettrømme er heller ikke et godt alternativ, fordi den skiller seg ved høy temperatur.
Velg:
Lett crème fraîche: 18 prosent fett, tåler koking.
Crème fraîche ekstra lett: 10 prosent fett, tåler litt koking.
Melk
Bytt ut
Helmelk: 3,9 prosent fett
Velg:
Lettmelk: 1-1,5 prosent fett
Ekstra lett melk: 0,5 - 0,7 prosent fett.
Skummet melk 0,1 prosent fett
Fløte og krem:
Både kremfløte og kremtopping inneholder mye fett, faktisk 38 prosent.
Velg i stedet:
Tines Lett dessertfløte: 25 prosent fett.
Lett kremtopping: 26 prosent fett
Merk at du ikke kan lage bløtkakekrem av disse magre alternativene, men de egner seg fint som tilbehør til kaker og desserter.