Fettsug kjøleskapet:
Rømme, melk og fløte
Hvilke rømmealternativer skal du velge hvis du ikke vil ha for mye fett? Her er svaret.
Her har du ikke åtte, men faktisk elleve varianter å velge mellom, litt avhengig av om du skal lage varme eller kalde retter.
Syrlig og kaldt:
Rømmesmak til dressinger, dipp eller kalde sauser.
Bytt ut:
Crème fraîche: 35 prosent fett
Seterrømme: 35 prosent fett
Lett crème fraîche: 18 prosent fett
Lettrømme: 18-20 prosent fett
Velg:
Ekstra lett rømme (rømmekolle): 10 prosent fett
Ekstra lett crème fraîche: 10 prosent fett (tåler litt koking)
Original Kesam: 8,1 prosent fett
Matyoghurt: 8 prosent fett
Aller magrest:
Q Yoghurt Naturell: 3,7 prosent fett
Tine Yoghurt naturell: 3, 9 prosent fett
Mager Kesam: 1 prosent fett
Skyr naturell Tzaziki: 0 prosent fett
Syrlig og varmt:
Syrnede produkter i varm mat kan være en utfordring hvis du vil unngå de mest fettrike: seterrømme og crème fraîche (35 prosent fett). Lettrømme er heller ikke et godt alternativ, fordi den skiller seg ved høy temperatur.
Velg:
Lett crème fraîche: 18 prosent fett, tåler koking.
Crème fraîche ekstra lett: 10 prosent fett, tåler litt koking.
Melk
Bytt ut
Helmelk: 3,9 prosent fett
Velg:
Lettmelk: 1-1,5 prosent fett
Ekstra lett melk: 0,5 - 0,7 prosent fett.
Skummet melk 0,1 prosent fett
Fløte og krem:
Både kremfløte og kremtopping inneholder mye fett, faktisk 38 prosent.
Velg i stedet:
Tines Lett dessertfløte: 25 prosent fett.
Lett kremtopping: 26 prosent fett
Merk at du ikke kan lage bløtkakekrem av disse magre alternativene, men de egner seg fint som tilbehør til kaker og desserter.
Denne saken ble første gang publisert 04/02 2011, og sist oppdatert 24/06 2017.