- Kjøpedressinger kan være fulle av fett og sukker
Prøv heller hjemmelaget jordbærdressing til grillmaten.

(SIDE2): En god dressing eller saus kan gjøre måltidet komplett!
Og hjemmelaget smaker helt enkelt bedre enn ferdigvarianter.
- Mange kjøpedressinger er fulle av både fett og sukker, men lager du dressingen selv har du full kontroll på hva du får i deg, i tillegg til at den smaker bedre, sier ernæringsfysiolog i Opplysningskontoret for Meieriprodukter, Terese Glemminge Arnesen.

Hvitløk og sennep
Hun mener ingredienser som en god Dijon-sennep eller hvitløk gir dressingen masse smak.
- Prøv deg frem med noen dråper sitron, litt krydder, finhakkede urter eller litt chillisaus, og bruk salt og pepper etter smak.
Magrere med kesam eller matyoghurt
Hennes beste tips er å lage en dressing av kesam eller matyoghurt.
- De er magrere enn for eksempel rømmebaserte dressingvarianter, sier Arnesen.
En dressing kan du enkelt lage kvelden i forveien, og du vil garantert imponere gjestene dine!
Her får du tre varianter fra ernæringsfysiologen;
Jordbærdressing

Denne passer godt til grillmat
Ingredienser:
½ l jordbær i biter
½ finsnittet purre
3 ½ dl fruktyoghurt med melon/pasjonsfrukt
1 ss revet skall av sitron eller lime
2 ss olje
3 ss sukker
2 ss finhakket bladpersille
½ ts salt
¼ ts malt pepper
¼ ts kajennepepper
2 ss frisk basilikum i blader
Slik gjør du:
Bland alle ingrediensene og la sausen stå og trekke på et kjølig sted et par timer, gjerne natten over. Smak sausen godt til, og server den kald til salat eller ved siden av grillmaten
Pepperonidressing

Denne sausen har mye smak, og vil derfor passe godt til kjøtt. Prøv den også til pizza.
Ingredienser:
2 ss sitronsaft
1 ss honning
1 sjalottløk
30 g pepperonipølse
1 ts paprikapulver ·
2 dl kesam orginal eller lett crème fraîche
nykvernet salt og hvit pepper
Fremgangsmåte:
Rør sammen sitronsaft og honning. Finhakk løk og pepperoni. Tilsett paprikapulveret i honningen.
Rør inn honningblandingen sammen med løk og pepperoni i kesam eller crème fraîche. Smak til med salt og pepper.
La sausen trekke i minst en halv time før servering.
Dressing med blåmuggost

Dette er en kraftig dressing med mye smak. Nydelig på pai, quiche eller et baconsmørbrød.
1 ½ dl kefir
½ dl majones
1 ss sitronsaft
½ ts worchestershiresaus
1 båt hvitløk
75 g blåmuggost
½ dl frisk kruspersille , finhakket
2 ss frisk gressløk
1 krm salt
1 krm pepper
Fremgangsmåte:
Bland kefir, majones, sitronsaft, worcestershiresaus, presset/revet hvitløk og blåmuggost i en foodprosessor til det er jevnt.
Tilsett finhakket persille og gressløk, og smak til med salt og pepper.
La dressingen trekke i minst en halv time før servering.
Likte du denne saken? Lik oss på Facebook også da vel!