Jordan Clean Premium+

God børste med noen svakheter.

Oslo, 05.03.2015
Test av elektriske tannb�rster, fotografert for klikk.no v Morten S
Foto: Bj�rn Inge Karlsen
+47 977 966 26
Oslo, 05.03.2015 Test av elektriske tannb�rster, fotografert for klikk.no v Morten S Foto: Bj�rn Inge Karlsen +47 977 966 26
Publisert Oppdatert

Tennene opplevdes betydelig glattere og renere etter tre minutters elektrisk tannpussing, enn ved manuell pussing. Plakktabletten viste imidlertid betydelige mengder plakk inntil tannkjøttet.

Selv med synlig rosa plakk, var det vanskelig å få det fjernet, også etter en runde til med børsten. Vi tar forbehold om at dette kan skyldes tennenes utforming.

Litt ømt

Tannkjøttet ble litt ømt etter pussing.

- Jeg merket allerede da jeg startet med å pusse, at det oppstod en stikkende fornemmelse i tannkjøttet. Etter runde nr 2, da jeg forsøkte å fjerne det rosa plakket, kjente jeg direkte ubehag fra tannkjøttet, sier Kine-Lee Fuglesang.

Ømheten kan skyldes de spisse/koniske børstehårene, som er ment for å børste innunder tannkjøttskanten. Det er mulig ømheten går over etter tilvenning. 

Tannbørsten er nett og glatt i teksturen. Den er helt uten gummibelegg, men så behøver man heller ikke noe tennisracket-grep på en tannbørste. Det kan i verste fall føre til overdreven kraftbruk.

Tannbørsten har et hvitt og kledelig lys, som indikerer hvilken modus du har valgt, og som blinker når du pusser for hardt. Det sistnevnte er dessverre kun et lite felt på baksiden av tannbørsten, som kan være litt vanskelig å se dersom du ikke står riktig vendt mot speilet.

Børsten avgir forholdsvis lite, og ganske lavfrekvent, støy. Vibrasjonen er som forventet, gir ikke ubehag.

Stilig design

Tannbørsten er sort, med stilren design. Den ser slank og moderne ut, og troner fint på sokkelen sin. Ved å koble ledningen til sokkelen, lades tannbørsten.

Det følger med et elegant reisefutteral, som også er glatt i teksturen. Det rommer ett børstehode og ledningen til laderen. Du kan nemlig koble laderen direkte til futteralet, slik at tannbørsten lades mens den ligger inni.  Futteralet er forholdsvis tungt, det tar litt plass, og er helt lufttett (fuktig tannbørste som ikke får lufttørket, gir bedre leveforhold for bakterier).

Spesifikasjoner

Produsent Jordan AS
Pris 1499
Forhandler Elkjøp, Lefdal

Konklusjon

Vår karakter

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning