Icebug Anima

Best grep av alle!

BEST PIGGER:  Icebug Anima. FOTO: Erik Hannemann
BEST PIGGER: Icebug Anima. FOTO: Erik Hannemann
Publisert Oppdatert

Litt rare sko som vi ikke fikk helt taket på. Krever en bred fot!

- Denne må være perfekt for folk med latterlig høy vrist og brede føtter, sier Maren Haugeto om Icebug Anima 

Men piggene er helt suverene! 

Løpsfølelse

Kanskje de beste skoene på tørr og glatt asfalt, men dette er ikke det viktigste i denne testen. Icebug Anima er fint avrundet i sålen under forfoten, som bidrar til et bedre løpesteg enn for eksempel Asics-skoene. Skoene er likevel ganske stive sammenlignet med Sarva-modellene. - Halvdævv såle, ikke mye respons. Halvfleksibel såle, så jeg har kontakt med underlaget, men føler meg ikke spretten eller rask i dem, sier Maren. Panelet er samstemt i at Icebug vanskeliggjør god løpeflyt på grunn av passformen.

Grep

Piggene er mindre luggete enn Sarva-skoenes på asfalten, samtidig er festet aller best, også på glattisen. Kombinasjonen av fantastisk feste og pigger som ikke lugger, er Icebug alene om.

Passform og komfort

Det negative med modellen er passformen. Den har en romslig tåboks, som i og for seg ikke er et problem. - Men jeg vil at skoen skal sitte tight og strammer da litt mer rundt vristen, og skoen gnager fordi jeg strammer den for mye, det blir en bulk i overlæret, sier Veslemøy, som føler at hun blir presset litt mer innover med denne enn med de andre skoene. Maren sliter også med Icebugs passform: - Jeg får liksom aldri snørt dem stramt nok. Overdelen er stiv. Den bretter seg over foten i frasparket, så jeg kjenner knekken oppå foten. I tillegg plager den meg litt foran på vristen (selv når jeg ikke snører det innerste hullet). Ikke mye stabilitet, og kun lett/moderat demping (ganske lite i forfot). Den føles nesten mer som en tøffel enn en løpesko.

Spesifikasjoner

Produsent Icebug AB
Pris 1699
Materiale
Vekt 366 g (45)

Konklusjon

Vår karakter

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning