Her er kaloriinnholdet i sommerens tilbehør
Ketchupen er heldigvis ikke så ille som du tror.

(SIDE2):Sommer betyr for mange reker og grillmat. Altså middager som bør ha tilbehør som majones, tomatsaus eller ketchup – de samme dressingene som ofte finnes på restauranter og ferdigmatkjeder.
Med sommerens mange fristelser, og påbegynnende øl/pølsemage, kan det være lurt å begrense seg der man kan. Hvis det er et ønske. Et triks kan være å velge tilbehøret som er hakket sunnere enn andre alternativer. Og det rådes til at du passer på når det gjelder saltinnholdet.
Business Insider har laget en fin oversikt over det «verste og beste» tilbehøret. De har plukket ut det vanligste tilbehøret og sausene som finnes på restauranter, foruten salt, pepper og smør. De har valgt å ta utgangspunkt i næringsinnhold per spiseskje, og har videre tatt utgangspunkt i ernæringsfakta fra USDA (The United States Department of Agriculture) hvis det ikke var opplyst på produktet.

Her er hva du bør velge (og ikke) av tilbehør:
1. Sennep:
Inneholder mye krydder som gurkemeie, paprika, sennepsfrø. Lavest innhold av natrium og små mengder av mineralet kalium – derfor er den også hakket sunnere enn Tabasco som kommer på plass nummer to. Tross høyere kaloriinnhold. Kalorier per spiseskje: 7
2. Tabasco:
Tro det eller ei, Tabasco inneholder null kalorier, skriver Business Insider. Flaska huser paprika, salt og eddik og siden det alt er i så små mengder rundes det ned til null. Kalorier per spiseskje: 0
3. Pico de Gallo:
Dette er en salatdressing fra det meksikanske kjøkkenet. Passer som tilbehør til mange ulike matretter og består av oppkuttet tomat, chili og løk. Noen tilsetter også for eksempel avokado, lime og koriander. Kalorier per spiseskje er: 5
4. Dijonsennep:
En type lys sennep med lite sukker og inneholder blant annet sennepsfrø, eddik og hvitvin. Dijon inneholder mye natrium (salt), noe som gjør at den ikke kommer høyere opp på listen. Kalorier per spiseskje: 15

5. Soyasaus:
Soya er en gjæret saus som blir fremstilt av brent hvete, soyabønner, vann og salt. Blir som regel brukt i asiatiske retter. Det negative er at en spiseskje soyasaus innebærer 36 prosent av ditt anbefalte daglige saltinntak, skriver Business Insider. Ellers lite næringsverdi i denne sausen, foruten noe protein: Kalorier per spiseskje: 9
6. Ketchup:
Ketchupen, laget av tomat, eddik, sukker, salt og krydder, er vel det vanligste tilbehøret på middagsbordet. I hvert fall under grillsesongen. Kalorier per spiseskje: 19
På sistelista i denne rangeringer finner du majones. Sausen inneholder eggeplomme og vegetabilsk olje. I tillegg brukes det gjerne eddik, fransk sennep, sitron, salt og pepper. Denne fettrike favoritten av en saus havner dessverre nederst på sausevalget du bør ta, med sine 94 kalorier per spiseskje.
Screen9v2