Grønn mat som metter

Dette er maten som skal gi metthetsfølelse.

GRØNNE FRISTELSER: Epler, spinat og avokado gir alle en bedre metthetsfølelse.
Publisert

(SIDE2): Når du spiser ute på restaurant så er det bedre å velge suppe til forett enn å stupe ned i brødkurven som ofte blir satt på bordet, skriver helse og livsstilsmagasinet SHAPE.

Og det handler ikke bare om kaloriene her, varm suppe gjør også at du føler mer metthetsfølelse. Noe som betyr at du spiser litt mindre til hovedrett.

Varm suppe er muligens ikke det første du bestiller på en varm sommerdag, så derfor har magasinet funnet tre alternative matvarer som vil hjelpe til med å gi deg en god metthetsfølelse.

Varm suppe er en fin forrett om du tenker på kaloriene.

Spinatsalat

Vi må innrømme at det ikke er det første vi kaster oss over når vi er skikkelig sultne, men ifølge en ny studie i Journal of the American College of Nutrition har de sunne, grønne bladene en god effekt mot såkalte cravings, og en dose med spinatekstrakt fikk folk til å føle seg mettere etter et måltid.

En spinatsalat kan funke godt som forrett dersom du har en tendens til å overspise når du er virkelig sulten.

Spinat er en god kild til folat, vitamin K og vitamin A i form av karotenoider. Den er også en kilde til riboflavin, vitamin C, kalsium, jern og en rekke antioksidanter og fytokjemikalier.

Det sies at spinat har vist seg å hemme søtsuget, og kanskje får du mindre lyst på den desserten du pleier å hive innpå etter middag?

Spinatsalat er sunt og godt som tilbehør til hovedretten eller som en forrett eller snack.

Eple

Å knaske et eple er en fin strategi hvis du vil begrense kaloriene etter feriens utskeielser. Epler er proppfulle av vann og fiber, i tillegg til å inneholde få kalorier. Ifølge frukt.no finnes det flest C-vitaminer  rett under skallet, så spis epler med skallet på. Epler inneholder pektin, et løselig fiber som kan gi en følelse av metthet.

Ta deg et eple! Det er både mettende og gir deg gode næringsstoffer på kjøpet.

Avokado

Bytt ut smøret eller majonesen på skiva med et lag avokado istedenfor.

Du får sunne fettsyrer og fiber som holder deg mett lengre. Ifølge en studie publisert i Nutrition Journal viste det seg at kvinner som spiste en halv avokado ved lunsjtider følte seg 22 prosent mer fornøyde og hadde 24 prosent lavere risiko for å småspise tre timer etter lunsjen, på de dagene de spiste avokado.

Nam! Avokado på brødet i skiver, eller rett og slett under annet pålegg istedenfor smør.

Likte du denne saken? Lik oss gjerne på Facebook også!