Test av tannkrem med for hvitere tenner

Denivit

- Tennene ser fortsatt gule ut.

TEST AV TANNKREM: Denivit. FOTO: Petter Berg
TEST AV TANNKREM: Denivit. FOTO: Petter Berg
Publisert Oppdatert

Alder på testperson: 23.

Hvilken tannkrem tester du? Denivit.

Hvilken tannkrem bruker du til vanlig? Colgate Karies Control.

Hvor ofte pusser du tennene? En-to ganger om dagen.

Hvor lenge pusser du tennene? Cirka tre minutter.

Resultat

Etter 3 dagers tannpuss: Etter 3 dager kan jeg ikke si jeg merket noen synlig resultater. Kanskje med en gang man har pusset tennene virker de litt hvitere, men vanskelig å avgjøre om det er innbilning eller faktisk stemmer.

Etter 6 dagers tannpuss: Jeg klarte heller ikke avgjøre om tennene faktisk hadde blitt hvitere etter 6 dager. I så fall må det være en nesten usynlig nyanse det er snakk om.

Etter 9 dagers tannpuss: Heller ikke noen merkbar forskjell etter 9 dager.

Etter 14 dagers tannpuss: Etter tolv dager synes jeg tennene mine fortsatt ser like gule ut som før. Hvem vet, kanskje de har blitt to prosent hvitere, men det er i alle fall så liten forskjell at jeg da ikke kan se det selv.

Andre vurderinger, bedømt ut i fra karakter 1-6

Smak: 4. Den var god og frisk, og veldig mild i smaken. Nesten så jeg skulle ønske den hadde mer smak, for da hadde den kanskje vært mer effektiv mot dårlig ånde? Den milde smaken gjør tannkremen litt anonym, men samtidig ønsker man vel ikke at det skal smake for mye heller.

Konsistens: 4. Konsistensen er ganske normal. Kan minne om Colgate sin konsistens, kanskje litt tynnere. Tuben er så liten at jeg får følelsen av at jeg bare skal ta litt av gangen. Den fester seg fint på tannbørsten, men skummer ikke like mye i munnen slik jeg er vandt med fra andre tannkremer. At den skummer mindre kan gi en følelse av at jeg trenger mer tannkrem. Jeg synes det er vanskelig å ha en formening om dette er bra eller ei, men siden jeg ikke har opplevd noe negativt gir jeg den karakter 4 her også.

Ettersmak: 3. Jeg merket ingen spesiell ettersmak. Som sagt er den veldig mild. Det er ingenting negativt med ettersmaken, men hadde ettersmaken vært sterkere ville jeg fått mer følelsen av å ha “rensket opp i munnen”, slik man får av de litt sterkere typene. Jeg får følelsen av at formålet er hvite tenner, men ikke bedre ånde, bakteriedrepende eller null hull. Det må til en god runde med munnskyld etterpå for å føle at munnhygienen er optimal.

Dette sier Denivit:

Hvordan har dere grunnlag for å si at tannkremen gir hvitere tenner?

- Formulaen er utviklet for å fjerne vanskelige flekker og misfarging, og gjenopprette tennenes naturlige hvithet. Gjennom kliniske studier ble det bevist at formulaen hadde en hvitnings-effekt på misfargede tenner. Videre ble effekten bevist gjennom in vitro testmetoder (pellicle cleaning ratio).

Dersom tannkremen ikke gir hvitere tenner, hva mener dere at dette kan komme av?

- Dersom daglig bruk av Denivit AntiStain over en minimumsperiode på 12 dager ikke har ført til hvitere tenner, er det sannsynlig at forbrukeren allerede har naturlig hvite tenner, uten stor grad av misfarging. Denivit AntiStain inneholder ikke blekemidler, og vil derfor ikke kunne gjøre tennene hvitere enn hva de er naturlig.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning