Forumet på Doktor Online

Oppdragelse, psykopater og barnevern

Fikk du med deg disse debattene fra forumet?

FORUM: I forumet på Doktor Online diskuteres alt mellom himmel og jord. Her er noen av de mest populære debattene siden sist.
FORUM: I forumet på Doktor Online diskuteres alt mellom himmel og jord. Her er noen av de mest populære debattene siden sist. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: Colourbox.com
Publisert Oppdatert

I forumet på Doktor Online diskuteres både små og store problemstillinger. Her er et utvalg av noen av de mest populære debattene de siste to ukene.

Oppdragelse, depresjon, NAV og barnevern er stikkord denne gangen.

Tenåringer og oppdragelse

"Gutten min er 13 år og en dag skulle han og 3 kamerater på tivoli. Han og 2 av dem skulle innom han siste på vei nedover. Etter en time kommer sønnen min hjem. Ferdig allerede spurte jeg. Nei men vi 3 orket ikke når moren til 4 mann sa: jeg må ringe moren deres for å sette noen regler. Gutten min sa men vi skal jo bare på tivoli.

Han har vært alene nedover kamerater flere ganger. Aldri vært noe problem. Er dere også så streng med 13 åringene? Jeg stoler på min sønn så jeg har ikke noe problem med å slippe han på tivoli uten regler. Han vet hva han kan gjøre og ikke."

Hvor streng skal man være med trettenåringer?

Psykopati, er det arvelig?

En bruker lurer på om psykopati er arvelig. Er det? Les psykiaterens svar.

En annen bruker lurer på om mannen hennes kan være psykopat.

"Han er manipulerende, lyver og bedrar, er sjarmerende til tider (!), utro, veldig rastløs og en uansvarlig far. Han har vært borti lovbrudd som ung, kjører med promille, respekterer ikke lover og regler i trafikken eller ellers. Har selektiv sympati"

Les hele innlegget og svarene her.

En tredje bruker er redd for å havne sammen med en psykopat igjen.

"Er dette tegn man bør ta på alvor", skriver hun. Les hennes beskrivelse av mannen, og innspillene hun får her. Har du gode råd å komme med?

PSYKOPAT: En kvinne lurer på om mannen hennes kan være psykopat - en annen lurer på om psykopati er arvelig.
PSYKOPAT: En kvinne lurer på om mannen hennes kan være psykopat - en annen lurer på om psykopati er arvelig. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: Colourbox.com

Prosjekt uperfekt

Er det blitt trendy å ha et uperfekt hjem?

"Synes disse antihusmordamene er like krampaktige, bare på en annen måte", skriver en bruker om "prosjekt uperfekt".

Noen som kjenner seg igjen? Les debatten her.

Barnevernet

"Har fått brev fra Barnevernet om at de ønsker et møte med oss på grunn av en bekymringsmelding de har fått (...) Noen som har vært på møte med barnevernet? Hva skjer på et slikt møte? Må begge foreldre stille? Noe feil man aldri bør si?"

Les hele innlegget og brukernes råd her.

Hotell-avsløringene på TV2

"Sæd, blod, urin og kjønnshår - det har de funnet på hoteller, æsj! :( Har tenkt på det når vi har leid hytter, mye rart som har foregått der. Men hvorfor kan de ikke legge plast uinder lakenet, og bytte det ut hver gang? Man dør jo ikke av det men ekkelt er det."

Ekkelt, eller noe man må regne med? Les debatten her.

Depresjon

SLITE PSYKISK: Hvordan skal man egentlig snakke om psykisk sykdom? Og hva er det man absolutt IKKE skal si?
SLITE PSYKISK: Hvordan skal man egentlig snakke om psykisk sykdom? Og hva er det man absolutt IKKE skal si? Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: Colourbox.com

Synes du det er vanskelig å snakke med folk som sliter psykisk? Kanskje tråden "Ting du aldri skal si til noen med depresjon" kan være noe for deg?

"Jeg synes det er fryktelig vanskelig å snakke med deprimerte, og for hver slik artikkel jeg leser blir det enda litt mer vanskelig, for det er så lett å trå feil. Jeg må innrømme at jeg ofte unngår å snakke om det selv om det er veldig fokus på å snakke om psykiske problemer for tida. Jeg vet ikke hva det er trygt å si, så jeg sier minst mulig."

Du finner den her.

Kvinnfolk og deres plapring

"Jeg er kvinnfolk jeg også, men blir forundret over noen damer, og deres evne til å blande seg inn i alt"

Er du enig? Les innleggene her.

NAV

Må man ta enhver jobb som NAV foreslår?

"Kan NAV kreve at man skal pakke spiker i en mongo-bedrift for å teste ut restarbeidsevne? Jeg er høyt utdannet og finner dette nedverdigende. Er det ingen grenser for hvordan de har lov til å tråkke folk ned i søla?"

Hva er dine erfaringer med NAV? Delta i debatten her.

Fastlege med utdannelse fra Øst-Europa

"Kan man stole på at en (norsk) fastlege med utdanning fra øst-europa er en like god lege som en som er utdannet ved et norsk universitet? Jeg mener, den eneste grunnen er vel for dårlige karakterer til å komme inn på studier i Norge?"

Her har diskusjonen gått friskt i begge retninger. Tråden finner du her.

Les også:

Vår psykiater svarer gratis på spørsmål

Se flere debatter fra forumet her.

Sexologen svarer - les spørsmål og svar

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning