Spørsmål og svar fra Doktoronline.no

Kona var utro med sin halvbror

Publisert Oppdatert

SPØRSMÅL:

Har vært gift i 12 år og har 4 barn med en perfekt kone som er alt for meg.

Jeg tok henne på fersken i å ha sex med sin halvbror. Jeg måtte ha hjelp etter den oppdagelsen. Har ikke hatt lyst på sex siden. Men savner en jente å prate med.

Hvordan kan noen gjør slikt? Hun elsket meg over alt i verden men lurte meg.

-Sveket

SVAR:

Gro Isachsen, Sexolog svarer:

Ikke godt å si hvordan hun kunne gjøre slikt. Det kan hun nok best svare på selv. Du bør også høre om dette var et enkleltsående tilfelle, eller det er noe som har foregått over lengre tid.

Noen par kommer over utroskap. Det er til og med de som kommer styrket ut av slike historier. Men det krever oppbygging av ny tillit. At den som er sveket klarer å tilgi og gå videre og at dere velger å jobbe med parforholdet. Mange får god hjelp ved å gå i parterapi.

Jeg skjønner din vegring mot sex, siden det var nettopp sex som ødela og startet så mye vondt. Siden du beskriver at du tok henne på fersken, kan jeg tenke meg at din assosiasjon til sex er svært negativ. Kanskje du til og med får et bilde av dem på netthinna? Det er mulig du kan få hjelp av sexologiske metoder til å få tilbake lyst på sex igjen.

Prøv ikke å gå for dypt i detaljnivå om hva som hendte, når du konfronterer din kone med dette. Det vil vanligvis gjøre vondt verre.

- Gro Isachsen, Sexolog

LES FLERE SPØRSMÅL OG SVAR PÅ DOKTORONLINE HER

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning