Disse matvarene oppbevarer du trolig feil

(SIDE2:) Mange av oss legger de fleste matvarene i kjøleskapet så fort vi kommer hjem fra butikken. Men det er ikke sikkert det er det beste – og en del varer som du trodde skulle ligge ute, må oppbevares kaldt.
Her er en oversikt over hvordan du bør lagre vanlige matvarer:
POTETER:
Ikke legg poteten i kjøleskapet. Plasser uvaskede poteter i plast-eller papirposer et mørkt sted. Ikke legg dem under vasken eller i nærheten av et vindu. Best lagring av potet er mellom 4 og 6 grader . Hvis de lagres for kaldt går stivelsen i poteten over til sukker og poteten får en søt smak. Oppbevares de for varmt, blir de myke og får spirer.
Vasket potet har imidlertid kortere holdbarhet. Disse er datomerket.

EGG:
Mange har eggene liggende i døra på kjøleskapet, fordi det er praktisk og ryddig. Men de skal helst ligge i midten av kjøleskapet, skriver Huffington Post. Her er det kaldest. I døren svinger temperaturen for mye.

TOMATER:
Modne tomater har kort holdbarhet. Ved oppbevaring under 8 grader taper tomater smak og aroma, og blir raskere bløte, skriver frukt.no på sin hjemmeside.
De bør helst oppbevares på benken, med «forsiden» opp, og ikke ligge i direkte sollys. Tomater mister både smak og vann i kjøleskapet. Skal du oppbevare dem kort, legg dem i en papirpose på et kaldt sted i kjøkkenet.

LØK:
Oppbevares tørt og ikke sammen med andre matvarer da den setter smak. Det bør heller ikke være høy luftfuktighet i rommet, og de bør ligge mørkt og ikke i plast.
Løk har ulik holdbarhet, avhengig av sesong. Norsk sesong er juli-mai.

BASILIKUM:
Oppbevares fuktig og kjølig. Pakk planten gjerne i et fuktig håndkle og legg den i en pose som kan forsegles. Den kan stå i kjøleskapsdøren. Eller skjær stilkene som blomster og sett dem i en krukke med vann. Dekk med en løs plastpose og sett den på benken.

KAFFEBØNNER:
Du kan ha kaffebønnene i skapet om de skal oppbevares kort tid, eller i fryseren om du skal spare dem. Du kan pakke dem i lufttette poser og fryse dem i opptil en måned. Hold bønnene generelt kjølig, tørt og på et mørkt sted.

BRØD:
Du kan oppbevare brød i skapet om det er kortsiktig. Eller legg det i fryseren over lengre tid. Ikke legg brød i kjøleskapet.
Ha brødet i en brødboks på benken, og legg den delen som er skjært på en trefjøl eller papirpose så den ikke blir tørr.
(Kilde: Huffington Post/Frukt.no)