Colgate Pro Clinical A1500

Mye støy ødelegger litt.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Pusser bra

+ Lader i sokkelen

+ Lufting i resiefutteralet

- Noe plakkrester

- Stikking i tannkjøttet

- Intens og ubehagelig støy

Om testen:

afaf

Tennene opplevdes betydelig renere enn ved manuell pussing. Plakktabletten viste god plakkfjerning, men noe plakk inntil tannkjøttet. Dette var det litt vanskelig å få fjernet, selv med synlig plakk og vinkling av tannbørsten.

Dette kan være på grunn av de spisse og ekstra lange børstehårene i ytterkant av børstehodet.

- Det stakk litt i tannkjøttet underveis i pussingen. Etter andre runde ble det bitte litt ømt. Jeg opplevde også at det kilte hvis jeg kom bort i leppen med tannbørsten. Begge disse tingene kan være bare en vanesak, sier vår ekspert Kine-Lee Fuglesang.

Vinklet utforming

Tannbørsten har en glatt overflate foran, og et gummiparti bak, i tillegg til at den er vinklet, for et bedre grep. Denne vinklingen på børsten oppleves helt ok, men ikke bedre enn en vanlig rett modell.

- Dette var kanskje fordi jeg ofte bytter grep når jeg pusser tennene, avhengig av hvor jeg holder på i munnen. Tannbørsten avgir mye støy, faktisk den mest høyfrekvente og intense lyden av alle tannbørstene i testen, sier tannlegen.

Det er en helt grei design på tannbørsten.

- Det er jo et spørsmål om smak og behag, men personlig synes jeg at fasongen kunne ha vært mer flatterende (særlig i profil). Den er den eneste tannbørsten i testen som har et display. Her vises hvilken modus du har børsten i, med lysende bokstaver i oransje, grønn og blå.

På badet står tannbørsten best i lade-sokkelen sin, ellers velter den lett. Det følger med et hvitt reisefutteral med plass til to børstehoder. Etuiet veier lite, tar ikke så stor plass, og det har luftehull.

Spesifikasjoner

Produsent Colgate
Pris 1549
Forhandler Elkjøp, Lefdal, Expert

Konklusjon

Vår karakter

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning