Christina er lei drikkemaset: Drikk sprit, ellers er du gravid

La ut bilde for å stilne spørsmålene.

FOTOGRAF OG DESIGNER: Christina Gjertsen driver sitt eget firma Frisk Bris der hun jobber som både fotograf og designer.
FOTOGRAF OG DESIGNER: Christina Gjertsen driver sitt eget firma Frisk Bris der hun jobber som både fotograf og designer. Foto: Privat
Sist oppdatert

(SIDE2): Nei, Christina Gjertsen (24) er ikke gravid. Men de siste ukene har hun avholdt fra å drikke på fest.

Vanskeligst med alko-nei i førjulstider

Og som Side2 skrev tidligere i vinter - det er i noen kretser mer uvanlig ikke å drikke alkohol enn det er å ta seg et glass.

Side2-journalist Silje Bjørnstad skrev «Hei, jeg heter Silje, og jeg drikker ikke alkohol».

Og vi skrev saken om hvordan du kan unngå julebordssmellen.

Men det er også i disse førjulstider at det kan være vanskeligst å fortelle feststemte kolleger og bekjente at takk, men nei takk til alkohol.

Klappet på magen

For Christina Gjertsens del ble det mye klapping på den magen noen trodde bar på en baby. Christina Gjertsen la derfor ut et bilde av sin flate mage på Facebook for å bevise at nei, hun er ikke gravid selv om hun ikke drikker.

Jeg er en ung, selvstendig og bestemt frøken som i den siste tiden har valgt å ta avstand fra alkohol. Det, kjære venner og bekjente, er det mange som reagerer sterkt på! Og reaksjonene kommer på løpende bånd spesielt nå i julebordssesongen. Hvorfor er det egentlig sånn?  Spør hun.

Til daglig er hun leder i Frisk Bris Design, som er et firma hun startet i 2013  i Lakselv. Hun jobber som fotograf og driver egen nettbutikk. Privat er hun stemor til to små.

Automatisk satt i bås

Gjertsen sier at hun har hatt mye moro både med og uten alkohol. Men at hun nå har valgt å satse på det siste.

Det er dessverre blitt sånn at dersom man deltar på et sosialt arrangement i dag og ikke drikker, blir man automatisk satt i en bås. En bås for gravide, religiøse, festbremser, sære og nyskjerrige sladrehanker som ønsker å få med seg hva alle andre gjør. Jeg har opplevd å få både sprit- og øl-flasker dyttet i munnen for å bevise at jeg ikke venter barn. Og magen min, den har aldri blitt tatt så mye på som i det siste. «Åå gratulerer så mye med graviditeten. Alle liker jo vin, så regner med at du er gravid siden du ikke drikker i kveld?» Skriver Christina.

- Jeg publiserte det offentlig for å treffe flest mulig slik at folk kanskje blir litt obs på at det faktisk er noen som sier nei takk og at det burde være greit, sier hun til Side2.

Hun har kun fått klapp på skulderen for innlegget.

Har du som tok på meg på magen på julebordet i går tenkt over at grunnen kan være så såre enkel som at jeg ikke hadde lyst? Skriver hun i innlegget.

- Jeg har kun fått gode tilbakemeldinger fra andre som føler det samme som meg. De som har spurt meg, har ikke turt å trykke like en gang!

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

DRIKK SPRIT ELLERS ER DU GRAVID!Jeg er en ung, selvstendig og bestemt frøken som i den siste tiden har valgt å ta...

Posted by Christina Gjertsen onSunday, December 13, 2015
(function () { var opst = document.createElement('script'); var os_host = document.location.protocol == "https:" ? "https:" : "http:"; opst.type = 'text/javascript'; opst.async = true; opst.src = os_host + '//' + 'www.opinionstage.com/polls/2316122/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(opst); }());

Denne saken ble første gang publisert 14/12 2015, og sist oppdatert 23/01 2024.

Les også