Bør du droppe denne om natta?

Nei, du får ikke hengepupper om du sover uten BH.

Foto: Arman Zhenikeyev (all over press)
Publisert

(SIDE2):  Du har kanskje hørt at det å sove med BHen kan øke risikoen for å utvikle brystkreft eller at det reduserer mulighetene for å få hengebryster?

Ingen bevis

Dette er nok bare noen rykter. For ifølge Amber Guth, operasjonslege og direktør ved «Breast Cancer Surgery Multidisciplinary Fellowship at NYU Langone Medical Center», så finnes det ikke noen bevis for at det å sove med BH hverken er bra eller dårlig, skriver Huffington Post. 

Videre skriver avisen at ryktene om brystkreft tilknyttet BH-bruk om natten startet i 1995 fra boken «Dressed to Kill». Her ble hevdet at det å bruke meget tettsittende BHer økte risikoen for å utvikle brystkreft fordi det hemmet lymfesystemet som igjen førte til at man fikk oppsamlinger av toksiner i kroppen.

Men det finnes altså ingen vitenskapelige forskningsbevis som støtter opp om denne teorien, forklarer Amber Guth. 

Foto: Dmitry (Colourbox)

Operasjonslegen legger også til at forskning viser at det å bruke BH generelt ikke ser ut til å ha noen innvirkning på risikoen for å utvikle brystkreft. 

Tyngdekraften gjør sitt

Det er heller ingenting som tyder på at det å ha på seg en BH når man sover har noen store fordeler.

Det er ikke slik at du alltid vil ha akkurat like spretne pupper som ikke forandrer seg gjennom hele livet fordi du eventuelt sover med en BH gjennom hele livet.

Sannheten er at både tid, tyngekraft, graviditet og amming alle er faktorer som er med på å påvirke endringer som blant annet det å få mer hengebryster etter hvert som man blir eldre. 

Likevel påpeker avisen at mange kvinner med store bryster, som for eksempel D-cup eller mer, foretrekker å sove med BHen på fordi det gir støtte.

Og enten om du har små eller store pupper, men liker å sove med puppeholderen på, så anbefales det å velge en BH som ikke er for stram som kan føre til hudirritasjon eller hindrer deg i å få sove.

Denne saken ble første gang publisert 20/09 2014.

Les også