Anastacia viser frem arrene etter brystkreftoperasjonene

- Jeg pleide å hate dem.

Foto: (Faksimile/Fault)
Publisert

(SIDE2): I 2013 fikk popstjernen Anastacia (48) utført en dobbelt mastektomi, etter å ha fått kreftdiagnosen noen måneder tidligere. Det var andre gang hun fikk diagnosen, etter å ha fått den tunge beskjeden første gang i 2003.

Den da 45 år gamle sangeren tok ingen sjanse, og fjernet begge brystene.

Hatet arrene

10 inngrep og fem operasjoner senere, har Anastacia nå valgt å la seg fotografere, med synlige arr - lange arr på skrå nedover begge sidene på ryggen.

- Jeg pleide å hate dem, jeg hatet hvor store de er. Men jeg forsto jo hvorfor jeg måtte gjennom det hele. Arrene er en del av min historie, og en påminnelse om det jeg gikk gjennom med mastektomien. Nå er jeg glad for å kunne vise dem frem på denne måten, sier hun til Fault Magazine.

Årsaken til at Anastacia har arrene på ryggen, og ikke foran, er tatoveringene hennes. Vanligvis vil arrene være under brystene, langs BH-kanten. Men kirurgen trengte hud til transplantasjon, og måtte operere på en annen måte for å ha hud som ikke var tatovert, forteller artisten.

Anastacia har også et stort arr på magen, et resultat av diagnosen crohns sykdom, påvist da hun var 13 år.

Kvinne igjen

Anastacia deltok i årets Strictly Come Dancing, den britiske versjonen av Skal Vi Danse, og hun beskriver det som et ledd i å ta eierskap til kroppen sin tilbake.

- Alt jeg gjør, også Strictly, er et ledd i prosessen med å ta tilbake følelsen av femininitet, som kreften tok fra meg. Når man har så mange operasjoner som jeg har hatt, så mister man mange av kvinnelige følelsene, som man aldri får tilbake. Følelsen i brystvortene er noe som ble tatt fra meg. Jeg er vant til det nå, men det er noe som alltid vil føles som tapt. Det å være med på Strictly, og det å være med på denne fotoshooten, får meg til å endelig føle meg som mer kvinne igjen.

Screen9v2

Godt råd

Etter sin første runde med kreft i 2003, startet Anastacia The Anastacia Fund, en organisasjon som opplyser unge kvinner om farene med brystkreft og oppfordrer disse kvinnene til å ta mammografi.

Til Fault svarer hun på hva hun ville gitt som råd, til sitt unge selv.

- Vær snillere mot deg selv, og ikke sammenlign deg med andre.

Anastacia har gitt ut seks studioalbum, sitt første Not that Kind i 2000. Hennes foreløpig siste kom i 2014, og het Resurrection. I år og utover i 2017, er hun aktuell med turneen Ultimate Collection.

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0], p = (('https:' == d.location.protocol) ? 'https://' : 'http://'), r = Math.floor(new Date().getTime() / 1000000); if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.async=1; js.src = p + "www.opinionstage.com/assets/loader.js?" + r; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'os-widget-jssdk'));
Foto: (Scanpix)
Foto: (Scanpix)
Foto: (Scanpix)

Screen9v2

Denne saken ble første gang publisert 22/11 2016.

Les også