7 samlivsproblemer mange har, men som ødelegger forholdet over tid
Mange vil nok kjenne seg igjen i noen av disse.

(SIDE2): Det er normalt og sunt å krangle med kjæresten sin av og til, men hvor går grensen mellom en «vanlig» krangel og krangler som faktisk skader forholdet?
LES OGSÅ: Stadig færre skiller seg, samlivsterapeutene forklarer hvorfor
Mange samlivsproblem blir sett på som normale fordi relativt mange par sliter med det samme, men de kan likevel være ødeleggende for forholdet. Temaet ble nylig tatt opp på diskusjonsforumet Quara, og her var det mange samlivsproblem som gikk igjen, melder The Independent:
1. Å bruke gamle krangler som ammunisjon
Quara-bruker Howie mener det er dumt å ta opp gamle krangler og bruke de som ammunisjon (noe vi er helt enig i):
«Det er manipulativt, det skaper bitterhet og det avleder fra diskusjonen rundt den nåværende krangelen.»
LES OGSÅ: 14 ting vi vanlige folk krangler om
2. Å true med å gjøre det slutt
Side2 har tidligere skrevet om at man aldri bør kaste ut ordet «skilsmisse» i en krangel, og det er det mange som sier seg enige i. Trusler om å forlate partneren er aldri konstruktivt, og kan føre til at partneren din blir stresset og usikker.
3. Å være sjalu

Mens vi kvinner er mest redd for at kjæresten vår skal bli forelsket i noen andre, er menn mer bekymret for at dama skal hoppe til sengs med en annen.
Å kjenne på sjalusi er normalt, men gir samtidig ingen rett til å kontrollere partneren din. På Quora mener en at sjalusi fort kan bli et alvorlig problem «når partneren din forventer å vite hvor du er og hvem du er med til enhver tid, som om du ikke kan stoles på.»
4. Å være passiv-aggressiv
Det er alltid bedre å si rett ut hva som plager deg, i stedet for å uttrykke fiendtlige følelser indirekte. Nøkkelen til et velfungerende forhold ligger i god kommunikasjon.
5. Å kjøpe løsninger
Det er ingenting i veien med å kjøpe blomster eller en liten gave til kjæresten etter en heftig krangel, men hvis det er slik man alltid «løser» problemene, så har man fort et problem.
Ja, det er hyggelig med roser på bordet, men det er langt viktigere å snakke ut etter en diskusjon, slik at begge parter føler seg forstått og verdsatt.

6. Å holde økonomien skjult
Man trenger ikke å ha felles bankkonto eller felles økonomi, men har man hus, barn og andre forpliktelser, så er det lurt å være enige om pengebruken.
Skilsmisseadvokat Puja A. Sachdev har erfart at økonomi ofte kan føre til store frustrasjoner i et forhold:
- Par kan enten ha separate eller felles bankkonto, men når det ikke er åpenhet rundt hvordan penger blir brukt og spart, så er det nesten umulig å nå finansielle mål som å kjøpe et hus eller planlegge pensjon. Det blir årsak for voksende frustrasjon, sier Sachdev til Huffington Post.
7. Å vise forakt overfor hverandre
Dette er et kjent problem i mange forhold, og et problem som bør tas alvorlig.
Psykolog Frøydis Lilledalen har tidligere beskrevet dette som farlige tendenser i et forhold:
- Om man himler med øynene, eller latterliggjør den andre. Om man bruker ord som «du gjør alltid», eller «du gjør aldri». Man må forsøke å tenke at den andre personen gjør noe ut av beste mening, og forsøke å ta ting med latter eller selvironi. Tenk over om dette er noe som er verdt å bruke tid på å krangle om.
Screen9v2
LES OGSÅ: Her er forskjellen på hva kvinner og menn anser som utroskap