5 helseting du gjør som ikke har effekt

Sverger du til noe av dette?

Foto: Colourbox
Publisert

(SIDE2): Influensasesongen er over oss. Vi hoster og harker og forsøker å holde oss flytende gjennom hverdagen ved å få i oss nok væske og vaske hendene med håndsprit.

1. Vaske hendene med håndsprit for ikke å bli forkjølet

At det aller beste er såpe og vann har vi hørt før. Men professor i bakteriologi Agnes Wold ved Sahlgrenska sier til Expressen  sier at alkohol dreper bakterier. Det er bare det at de aller fleste forkjølelser kommer fra virus, og der har spriten null effekt.

2. Drikk mye vann

Har du en flaske vann ved pulten du fyller på til stadighet fordi du tror at det er bra å drikke mye vann? Tull, sier Wold. Du skal drikke når du er tørst. Kroppen regulerer dette selv.

Foto: Colourbox

3. Å trene tidlig på morgenen er bra

Ikke nødvendigvis. Er du en av dem som virkelig sliter med å trene før jobb, men som presser deg til å gjøre det, kan du kanskje slutte med det. Dessuten når du kommer til lunsj, holder du på å sovne..

Søvnekspert og professor ved Universitetet i Bergen, Ståle Pallesen, sier til Klikk at selve ytelsen og prestasjonen generelt sett er best på ettermiddagen eller tidlig på kvelden. Men føles morgentrenngen helt tipp topp, kan du sikkert fortsette med det.

SE OGSÅ:- Dere skal kjenne blodsmaken nå!

4. Å være litt overvektig er farlig

Ikke nødvendigvis. Mange som har noen kilo for mye spiser sunt, trener regelmessig og har god helse. Å være tynn er ikke ensbetydende med å være sunn. Er du inaktiv, kan det være like helseskadelig. Men veldig mange kilo for mye, er så klart ikke bra.

5. Du kan gå ned i vekt på ett kroppspunkt med en bestemt øvelse

Noe slikt finnes ikke. Du kan trene magemusklene, og bicepsen og annet. Disse musklene vil vokse seg større og sterkere.

Men skal du ned i vekt, må du trene hele kroppen.

SJEKK SIDE2s TIPS:5 gode plankeøvelser

Her trener Side2s Silje med Martin Norum.
Her trener Side2s Silje med Martin Norum. Foto: (Mediehuset Nettavisen)

Denne saken ble første gang publisert 27/01 2015.

Les også