Ulvang Gjende Wool Shirt - ullskjorte

Komfortabel skjorte med mange bruksmuligheter

Myk og komfortabel skjorte som kan brukes hele året.

<b>ULLSKJORTE:</b> Skjorte som kan brukes som ytterplagg eller mellomlagsplagg. Stor innslag av polyester, så den mister noen av luktegenskapene til et rent ullplagg.
ULLSKJORTE: Skjorte som kan brukes som ytterplagg eller mellomlagsplagg. Stor innslag av polyester, så den mister noen av luktegenskapene til et rent ullplagg. Foto: John Arne Tungen
Publisert

Ulvang, som mer­ke­va­re, ble vel i ut­gangs­punk­tet kjent for sine ull­sok­ker. Det er imid­ler­tid et godt styk­ke, både med tan­ke på de­sign og pro­duk­sjon, fra sok­ker til den ull­skjor­ta vi har tes­tet den­ne gan­gen.

For å hol­de på fa­song og øke sli­te­styr­ke er det brukt en ull­blan­ding med 55 pro­sent po­ly­es­ter. Om den da skal be­teg­nes som en ull­skjor­te el­ler en syn­te­tisk skor­te med inn­slag av ull blir en de­fi­ni­sjons­sak.

God komfort

Rent bruks­mes­sig opp­le­ves skjor­ta som en ull­skjor­te, både med tan­ke på kom­fort og struk­tur på ma­te­ria­let. Den opp­le­ves også grei med tan­ke på vask. Pass­for­men opp­le­ves kan­skje litt «stiv» el­ler «fast» i star­ten, men et­ter litt bruk går den seg til. Vi har stort sett brukt skjor­ta som yt­ter­ste plagg når vær og tem­pe­ra­tur til­la­ter det­te, og som ei lun skjor­te inne og ute rundt hyt­ta.

Solid

Skjor­ta opp­le­ves so­lid og tå­ler tøff bruk godt. Med hele 55 pro­sent po­ly­es­ter mis­ter ma­te­ria­let noe av lukt­egen­ska­pe­ne som et rent ull­pro­dukt har. Alt i alt en so­lid, lun og god fri­tids­skjor­te.

Vil du ha flere slike tester? Abonner på bladet Villmarksliv

Ulvang Gjen­de ull­skjor­te

Ma­te­rial: 45 % ull/55 % pol­ys­ter

Stør­rel­ser: xxs – xxl, egen da­me­mo­dell

Pris: 1299 kr

PLUSS: So­lid, pass­form,
bruks­om­rå­de

MINUS: Mye po­ly­es­ter


Terningkast: 7 av 10

Denne saken ble første gang publisert 28/10 2021.

Les også