Test: Garmin Striker Cast GPS

Ekkolodd til fiskestanga

Garmins nye ekkolodd øker kanskje ikke fiskelykken, men er en morsom og brukervennlig løsning som gjør fisketuren mer spennende for store og små.

<b>SYNLIG:</b> Striker ligger godt i vannet og fargen gjør at den er lett å se. 
SYNLIG: Striker ligger godt i vannet og fargen gjør at den er lett å se.  Foto: John Arne Tungen
Sist oppdatert

Små, portable ekkolodd av ulike typer er kanskje ikke noen nyhet i seg selv, men Garmin Striker Cast GPS representerer likevel en ny måte å anvende denne teknologien på.

Med størrelse som en liten tennisball, og med en egenvekt på 75 gram, kan den kastes ut med fiskestanga så lenge fiskesnøret tåler ni kilo eller mer. Du kan også velge å feste Striker til den medfølgende festesnoren og slenge ut ekkoloddet fra land. Vi endte opp med å bruke Striker like mye fra kano som fra land, men dette blir litt ut fra hvilke aktiviteter man holder mest på med.

Det skal også sies at Striker egner seg veldig godt til isfiske, og størrelsen gjør at den kan ligge og duppe i hullet du borer med en standard isfiskebor.

Turtips: Lytt til «Turen går til Sogn» i podkasten Villmarksliv

<b>FINNER FISKEN:</b> Innstillingen som gjør at fiske får et eget ikon med et tall som viser hvilken dybde de st¨r på er praktisk og forenklende.
FINNER FISKEN: Innstillingen som gjør at fiske får et eget ikon med et tall som viser hvilken dybde de st¨r på er praktisk og forenklende. Foto: John Arne Tungen
<b>MARKERER DINE FISKEPLASSER:</b> Kartfunksjon som lar deg legge inn egne veipunkt og merknader. 
MARKERER DINE FISKEPLASSER: Kartfunksjon som lar deg legge inn egne veipunkt og merknader.  Foto: John Arne Tungen

Fisk sakte

Om du trekker enheten etter deg i en båt, er det ikke anbefalt å ha større hastighet enn 8 km/t for å få en god ytelse på ekkoloddet. En funksjon vi likte, men heldigvis aldri fikk bruk for, er at du kan finne igjen et mistet ekkolodd ved hjelp av den innebygde GPS-en og kartfunksjonen i appen. Kartfunksjonen, sammen med GPS, kan også brukes til å merke av ulike posisjoner slik at du kan markere hvor du for eksempel har fått fisk tidligere.

Selve appen lastes enkelt ned til mobiltelefon eller nettbrett, og ekkoloddet pares enkelt sammen med mobil eller nettbrett via blåtann. Nedlasting av app og paring mellom mobil og selve ekkoloddet fikk vi gjort i løpet av noen små minutter. Så er det egentlig bare å lade ekkoloddet og dra ut og fiske.

Tåler en trøkk

Batterikapasiteten er avhengig
av både temperatur og bruk, men produsenten oppgir opp mot 10 timer, noe vi kan være enig i. Som med mange andre slike elektroniske «duppeditter», er det en del ulike innstillinger en kan endre på. I forhold til ulike visningsalternativer valgte vi et modus der fisk får et «fiskeikon» med et tall som viser hvilken dybde fisken er på, noe vi fant både praktisk og forenklet avlesning av skjermen.

Selve enheten er solid bygget og virker robust. Vi må innrømme at vår testmodell utilsiktet gikk i steinene i fjæra flere ganger, uten at dette ser ut til å ha påført enheten nevneverdig skade.

Fisketips: Når alt annet svikter - Lytt til episoden «Ørretfiske på utradisjonelle måter» i podcasten Villmarksliv

Strømmer til mobil

Produsenten oppgir at en kan slepe enheten, eller kaste ut enheten, opptil 60 meter fra der en selv står, samtidig som den strømmer bilder til mobilen din. Vi fikk ofte litt dårlige blåtannsignaler før vi nådde ut til denne avstanden.

Garmin Striker Cast GPS

www.garmin.no

Pris m/GPS: 2299 kroner

Pris u/GPS: 1699 kroner

Mål: 75,8 x 75,5 x 57,87 mm

Vekt: 75 g

Batteri: Internt, lades via USB, opp mot 10 timer drift

Ekkoloddet viser dybde, vanntemperatur, har ulike modus og fungerer på dybder fra cirka 0,5 til 45 meters dyp.
Et tips om du ikke får retursignaler er å ta opp enheten fra vannet og kaste den ut på nytt. Om det setter seg luftbobler ved strømkontakten på undersiden av enheten kan dette være nok til at den ikke fungerer som den skal.

<b>KOMPAKT:</b> Hendig størrelse. Her sett sammen med en iPhone 12.
KOMPAKT: Hendig størrelse. Her sett sammen med en iPhone 12. Foto: John Arne Tungen

Konklusjon

Kan vi anbefale denne eller ikke? Vi vil si ja. Garmin Striker Cast er solid, enkel i bruk, har god batterilevetid, finner fisk og gjør fisketuren morsommere. GPS-modellen er kanskje ikke direkte billig, men du kan også velge en modell uten GPS og spare flere hundrelapper.
Anbefales!

Artikkelen er publisert av Villmarksliv. Tegn gjerne et abonnement for flere tester av utstyr for friluftsliv og sportsfiske - hver måned.

<b>SER FISKEN:</b> Med et ekkolodd på fiskestanga, kan du enkelt sjekk fiskeforholdene.
SER FISKEN: Med et ekkolodd på fiskestanga, kan du enkelt sjekk fiskeforholdene. Foto: Produsentene

Vår vurdering

PLUSS: Robust, brukervennlig, «helårsbruk»

MINUS: Rekkevidde blåtann

Karakter: 8 av 10

Denne saken ble første gang publisert 30/06 2021, og sist oppdatert 30/06 2021.

Les også