Test: Stellar Stretch Down Jacket

Jak­ke for et ak­tivt liv

God jak­ke som pas­ser like godt un­der skall­jak­ka som til en by­tur.

<b>PRAKTISK:</b> Stretch down ja­cket fra Stel­lar har gode vind- og vannavvisende egenskaper og egner seg også til bruk under en skalljakke. 
PRAKTISK: Stretch down ja­cket fra Stel­lar har gode vind- og vannavvisende egenskaper og egner seg også til bruk under en skalljakke.  Foto: John Arne Tungen
Publisert

Stretch down ja­cket fra Stel­lar har dun­ka­na­ler uten gjen­nom­gå­en­de søm­mer og sel­ve stof­fet har to­veis stretch og er DWR-be­hand­let.

Det­te gir en jak­ke med gode vind- og vann­av­vi­sen­de egen­ska­per. Jak­ken er de­sig­net med tan­ke på å kun­ne bru­kes un­der an­nen skall­be­kled­ning og har der­for gan­ske kropps­nær pass­form.

Den opp­le­ves li­ke­vel ikke trang på grunn av et godt snitt som sam­men med stretch i sel­ve ma­te­ria­let gir god be­ve­gel­ses­fri­het. Vi tes­tet jak­ker uten het­te, men den kan også vel­ges med het­te, da blir den noen hund­re­lap­per dy­re­re.

Jak­ka har to iso­ler­te lom­mer med god stør­rel­se i front. Noe kort i li­vet med tan­ke på høy­fjells­bruk, men ut­for­min­gen gir et stort bruks­om­rå­de.

Podkast: Testing av turutstyr

Hør John Arne Tungen snakke om utstyr og testing av turutstyr i podkasten Villmarksliv. Du kan lytte på:

Og overalt eller hvor du kan lytte til podkast.

Har vært sli­te­sterk i test­pe­ri­oden. Far­gen vi had­de på jak­ka vis­te seg litt øm­fint­lig for å ta far­ge fra svet­te og sol­krem, men det­te kan vas­kes. Pas­ser godt til både dag­lig bruk og ak­tiv bruk i fri­ti­den.



Stellar StretchDown Jacket

  • Ma­te­ria­le: 84 % po­lya­mid, 13 % ela­stan, 20D
  • Materialer: Dun 750 cuin (DWR be­hand­let), 143 g dun (her­re L)
  • Vekt: 435 gram (her­re L)
  • Stør­rel­ser: S-XXL, egen da­me­mo­dell, fle­re far­ger til­gjen­ge­lig.
  • Pris: Pris: 2495 kr

Vår vurdering

PLUSS: Pass­form, so­lid, vindvanntetthet, bruks­om­rå­de

MINUS: Litt kort i li­vet

Karakter: 9 av 10

Denne saken ble første gang publisert 05/03 2021.

Les også