Podkast med Lars Monsen

Lars Monsen:
Slik startet det eventyrlige turlivet

– Dette her har jeg ikke noe tro på, var svaret Lars Monsen fikk da han ville selge inn en serie artikler fra «Norge på langs»-turen til magasinet Villmarksliv på 90-tallet.

<b>POPULÆR MANN:</b> Det er ikke bare blant TV-seere og turfolk Lars Monsen er populær, men noen av de 26 hundene han har nå liker godt at sjefen kommer innom.
POPULÆR MANN: Det er ikke bare blant TV-seere og turfolk Lars Monsen er populær, men noen av de 26 hundene han har nå liker godt at sjefen kommer innom. Foto: Hallvard Lunde
Sist oppdatert

Redaktøren i Villmarksliv hadde ikke stor tro på at konseptet «Norge på Langs» til Lars Monsen og Trond Strømdahl var noe for Villmarkslivs lesere. Men, de som har sett Lars Monsen på TV eller møtt han i levende live, vet at han ikke er den første til å gi opp. Kort tid etter var det Dag Kjelsaas som styrte Villmarksliv, og Lars Monsen kom igjen innom redaksjonen for å selge inn «Norge på langs»-ideen.

Eksklusiv podkast med Lars Monsen

Podkasten Villmarksliv og episoden med Lars Monsen finner her:

Eller søk opp «Villmarksliv» der du hører på podkast.

Husk å abonner for automatisk å få nye episoder!

Og Kjelsaas sa ja.

– Her er det «guts»

– Jeg så inn i noen øyner og så en blanding av hund og menneske, og tenkte: Her er det «guts», sier Dag Kjelsaas i podkasten Villmarksliv, som begrunnelse for hvorfor han valgte å satse på Monsen og Strømdahl.

Drømmen om villmarka

«Norge på langs» var det første virkelig lange ekspedisjonen for Lars Monsen, selv om han helt siden barndommen hadde brukt mye tid ute i naturen.

– Det var et ønske om å leve ut villmarksdrømmen med store bokstaver. Være ute sammenhengende i fire årstider. Være der når årstidene skifter. Være der når de første snøfallene kommer. Ligge i teltet og lytte til det orkesteret som er når kulda kommer og det begynner å smelle i den første stålisen. Det er opplevelser man aldri glemmer, sier Lars Monsen til podkasten Villmarksliv, om bakgrunnen for ønsket om en langvarig ekspedisjon.

Drømmer fortsatt

Det er lett å tenke seg at en som har gjort og fått til så mye som Lars Monsen, som Canada på tvers, til fots gjennom Alaska, forfattet et tjuetalls bøker og er superstjerne på NRK TV med serier som «Ingen grenser» og «Monsen på villspor», hadde tanker om et roligere liv. Men nei, nå lever Lars Monsen et «hundeliv». 26 hunder, inkludert to pensjonister, gjør at eventyreren har aktive dager med stell og trening. Og ambisjonene er ikke lagt på hylla.

– Jeg har veldig lys å vinne Finnmarksløpet eller Femundsløpet, avslører han i podkasten Villmarksliv.

Du kan lytte til podkasten Villmarksliv overalt der du hører på podkast, som Spotify, Podkaster for iPhone, Acast og Google Podcasts.

Du kan også lytte til podkasten med Lars Monsen her hos Podkasten Villmarksliv.

Denne saken ble første gang publisert 22/01 2021, og sist oppdatert 19/12 2022.

Les også