- Voksne glemmer å la barn hjelpe hverandre
Det gjør barna voksenavhengige og lite fellesskapsorienterte, ifølge forsker.

(SIDE2): Voksne oppfordrer sjeldent barn til å samarbeide og hjelpe hverandre. Det er et problem, mener forsker og pedagogisk psykolog Lone Svinth fra Aarhus Universitetet.
I mer enn ett år har hun fulgt to barnegruppe i to forskjellige daginstitusjoner, skriver danske tv2.
Formålet var å undersøke hvilken rolle barns samarbeid spiller i pedagogiske aktiviteter. Konklusjonen hennes er klar; Det mangler pedagogiske tilrettelagte aktiviteter som hjelper barna å samarbeide.

- Gir barna bedre selvbilde
- Det skaper voksenavhengige og ikke så felleskapsorienterte barn, sier Lone Svinth til Fagbladet FOA.
Hun oppfordrer med dette til at det pedagogiske personalet gir mer plass til relasjonene mellom barna.
- Hvis de voksne understøtter og oppfordrer barn til å søke hjelp hos en kamerat, vil barna erfare hva det betyr å hjelpe andre og selv bli hjulpet. Det utvikler og gir barna et godt selvbilde, mener hun.
For lite fokus på å ta vare på andre?
I barnehageloven i Norge står det blant annet at «Barna skal få utfolde skaperglede, undring og utforskertrang. De skal lære å ta vare på seg selv, hverandre og naturen. Barna skal utvikle grunnleggende kunnskaper og ferdigheter. De skal ha rett til medvirkning tilpasset alder og forutsetninger.»
Syns du det er for lite fokus på å ta vare på hverandre i det pedagogiske opplegget i barnehage og skole? Del gjerne dine meninger under.
Vil du ha flere saker som dette? Lik oss på Facebook!