Vognguide

Tine Haugfos: DBS Classic

Tine Haugfos (37), journalist og mamma til Ludvig (2 ½).

SUPER I SKOGEN: Tine trivdes godt med sin DBS Classic. Den har blant holdt stand på lange turer i skogen. DBS finnes også i form av sportsvognen Compact.
SUPER I SKOGEN: Tine trivdes godt med sin DBS Classic. Den har blant holdt stand på lange turer i skogen. DBS finnes også i form av sportsvognen Compact. Foto: FOTO: Produsenten
Publisert Oppdatert
Guttungen vår har fulgt statens regulativer for gjennomsnittsvekst, men vokste likevel litt for fort ut av bagen.

Jeg valgte aldri vogna til sønnen min selv, da dette ble overlatt til den blivende far. Imidlertid hadde jeg uttalerett, og mine krav at det skulle ha fire hjul og utagbar bag med håndtak. Januarsalget begrenset dessuten utvalget noe.

Del

Robust i skogen

Pappaen lot seg fascinere av en blågrå DBS Classic med røde renner og refleksstriper, en vogn selgeren sa at "dette er den fedrene vil ha". Vi har vært veldig fornøyd med vogna, og den har vist seg ganske så robust på ymse turer i skog og på smale stier og ikke minst opp og ned de fire trinnene til huset.

Håndtaket kan snus

Når bagen tas ut, er den en sportsvogn og håndtaket kan snus slik at barnet kan se forover eller mot deg. Vi slet litt med å slå den sammen de første gangene, men med en liten dytt på rett sted, går det helt greit.

Ble fort for liten

Imidlertid ble både bagen og vogna brukt som sportsvogn litt trangt litt for tidlig. Guttungen vår har fulgt statens regulativer for gjennomsnittsvekst, men vokste likevel litt for fort ut av bagen. Selgerens påstand om at vogna kunne brukes opptil 4 år, må være med tanke på meget korte barn. Etter at gutten passerte to, har beina stadig hengt utenfor på tur. Han har nå en billigvogn stående fast i barnehagen til å sove i.

Suverent med en røff vogn

Skulle jeg valgt en ny vogn i dag, helt uavhengig av lommebok og barnefedre, hadde det blitt en DBS Classic igjen. En del av meg har nok lyst til å pynte meg med en flott barnevogn med klassisk utseende, men med tanke på de turene vi har tatt, har det vært suverent med en røffere vogn med ballongdekk hvor barnet ikke sitter så altfor høyt.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen