Vognguide

Hege K. Fosser Pedersen: Brio Go

Hege K. Fosser Pedersen (39), journalist og mamma til Dina (8), Birk (4) og Idun (snart 2).

BRIO GO: Hege har erfaring grei erfaring med både Simo og Teutonia, men skulle hun valgt på nytt, ville hun gått for en moderne, kul, stødig og passe romslig vogn. Kanskje en Brio GO?
BRIO GO: Hege har erfaring grei erfaring med både Simo og Teutonia, men skulle hun valgt på nytt, ville hun gått for en moderne, kul, stødig og passe romslig vogn. Kanskje en Brio GO? Foto: FOTO: Produsenten
Publisert Oppdatert
Mange lurte på om hun hadde et handikap fordi vogna var enorm (sett med deres øyne).

- Vogn var ett av de store innkjøpsspørsmålene og diskusjonstemaene da vi skulle handle inn vogn til datteren vår for ni år siden. Besteforeldrene betalte, og vi valgte det trygge: En solid og stødig Simo-vogn med fire hjul i den klassiske fargen svart.

Del

Lett å frakte med seg

- Vi tenkte at vogna måtte fungere like godt i skogen som i byen, den skulle være lett å frakte med seg i bilen, på fly og inn og ut av trikk og buss. Og det viste seg å være sant! Noen uker før Dina ble født sto den klar i stua, og vi gledet oss veldig til å trille henne rundt i den. Vogna ble fraktet til Øst-Europa på permisjonstur i flere måneder, og den vakte nok oppsikt fordi den var så stor. Mange lurte på om hun hadde et handikap fordi vogna var enorm (sett med deres øyne). I dag er jeg litt enig, men vogna sto i alle fall stødig.

Ga råd til Märtha

- Under en innkjøpsrunde på Babyshop etter at Dina ble født, møtte jeg tilfeldigvis Märtha Louise og Ari Behn som skulle handle inn vogn til sin førstefødte. Han var veldig interessert i vår vogn, og stilte mange spørsmål. Jeg gikk god for den. Om de endte opp med denne vogna, vet jeg ikke.

Kalesjen ble ødelagt

- Barnevognutvalget var adskillig større da sønnen vår Birk ble født nesten fire år senere. I mellomtiden hadde kalesjen til Simo-vogna røket i sømmene og falmet veldig mye. Etter å ha kontaktet produsenten fikk vi vite at det kostet 2500 kroner å skaffe en ny.

Kjøpte trehjuling

- Lett irriterte over den stive prisen solgte vi den billig til noen andre som barnehagevogn og kjøpte en Teutonia med tre hjul (doble forhjul) til 3500 kroner (fjorårets modell). Den var definitivt lettere å trille, så "kulere" ut og tok mindre plass. Ulempen var dårlig regntrekk!

Under en innkjøpsrunde på Babyshop etter at Dina ble født, møtte jeg tilfeldigvis Märtha Louise og Ari Behn som skulle handle inn vogn til sin førstefødte.

Skjev i understellet

- Da Idun kom til verden, tenkte vi at den holdt til henne også. Nå er vi sannelig ikke sikre. Den er skjev i understellet, siver luft og mange sømmer er røket. Vi krysser fingrene, for denne modellen er gått ut av produksjon og kan ikke repareres.

Moderne og romslig

- Skulle jeg valgt en ny vogn i dag, uten å tenke på prisen (som er vanskelig for meg), ville jeg gått for en moderne, kul, stødig og passe romslig vogn. Og den skulle gjerne ha vært grønn! Eller hva med en Brio GO i rødt eller blått? Den ser stødig, praktisk og moderne ut. Og prisen er ikke avskrekkende. Den har kommet godt ut i tester også. Jeg satser på denne vogna (men altså ingen flere barn på meg).

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen