- Vi må huske på at dette skjer hele tiden
Eivor Evenrud har engasjert med sitt nye blogginnlegg om barnemishandling.

(SIDE2): Eivor Evenruds blogginnlegg «Dagen da du forsvant, Agnes» blir spredd i stor fart i sosiale medier.
Innlegget handler om en anonymisert jente kalt «Agnes». Hun ble regnet som «vanskelig å ha med å gjøre» av personalet i barnehagen.
«Det er da alt raser sammen»
«Heldigvis hadde familien din en bekjent som kunne avlaste dem litt. En som du også kjente, Agnes, og som hentet deg i barnehagen av og til,» skriver Evenrud.
En dag den bekjente henter Agnes, ser Evenrud noe skremmende.

«Da du blir hentet, så går du stille av sykkelen og bort til han som henter deg. Du følger etter ham inn, og ned trappen til garderoben. Men, blikket ditt - blikket ditt er ikke ditt eget, Agnes.»
Evenrud bryter rutinene og følger etter Agnes inn i barnehagen.
«Der blir jeg stående og se på dere, og det er da jeg ser det. Det er da alt raser sammen.»
Barna lider mest
Evenrud forteller Side2 at hun skrev innlegget etter å ha lest om 10-åringen som ble funnet død hjemme.
- Det var vært mange lignende saker i media den siste tiden. Og det er bra det, for det er viktig å sette fokus på at dette faktisk skjer. Samtidig må vi huske på at dette skjer hele tiden, ikke bare hver høst eller de gangene media lager en sak om det, sier hun.

På grunn av taushetsplikten, kan hun ikke fortelle hvordan det gikk med Agnes og familien hennes.
- Det jeg kan si, og som jeg har sagt før, er at det i alle saker jeg har vært borti, har vist seg å være verre enn jeg trodde, sier hun, og fortsetter:
- Vold og seksuelle overgrep vil alltid få konsekvenser, og de som lider mest er selvfølgelig barna. Selv mener jeg det burde vært mye høyere straff for slike kriminelle handlinger mot barn.
Må tørre å se
Blogginnlegg som dette får ofte høye lesertall, og det er tydelig at slike saker engasjerer. Men kan det få folk til å bli flinkere til å si fra hvis de frykter at barn har det vondt?
- En ting er at folk flest må tørre å si ifra. Men de som jobber i barnehage og skole, har plikt til å si ifra. Vi kan ikke velge å la være. Men dessverre kan vi jo velge hva vi "vil se" og dermed flytte problemet fra barnets omgivelser og over til barnet selv, sier Evenrud.
Hun ønsker mer fokus på dette temaet.
- Alt i alt trengs det mer åpenhet og kompetanse på hva vi kan og må gjøre for barna som ikke har det godt, sier hun.