- Var barnet ditt planlagt?
Det spørsmålet får den unge KrFU-lederen og far til lille Noah Leander (1) ofte.

(SIDE2): - Det vanligste spørsmålet vi har fått siden Noah ble født er: «Var det planlagt?»
Det sier KrFU-leder Emil André Erstad (22) til Side2.
- Og mange er nok blitt veldig overrasket når jeg sier at jeg har en liten sønn. Det passer kanskje ikke med bildet av en aktiv ungdomspolitiker?
- Hva folk har sagt bak ryggen min vet jeg ikke, men jeg har merket at mange har stilt veldig mange spørsmål og at jeg i mange tilfeller har måttet «forsvare» å være pappa i så ung alder.
- Vil gi Emilie blomster
Tirsdag skrev side2 om gravide Emilie Aulie Karlsen (17), som opplever å få trakasserende kommentarer på sin blogg.
Hun blir blant annet kalt hore og jævla trygdemor.
Dette fordi hun har valgt å bære fram sitt barn, som 17 år gammel student.
Saken har fått over 60 kommentarer allerede og en av dem som leste historien til Emilie og ble grepet av den, var leder i Kristelig Folkeparti Ungdom, (KrFU), Emil André Erstad.
Han har planer om å sende den unge moren fra Gausdal, blomster på døra.
- Jeg synes Emilie fortjener blomster fordi hun er en modig jente som tør å stå frem med sin historie. Hun har tatt et modig og stort valg, og er et forbilde for mange unge jenter i samme situasjon. Ingen i hennes situasjon fortjener hets og stygge kommentarer for valget de har tatt. Alle burde støtte henne og vise omsorg, sier han til Side2.
Emilie har fått en rekke støttende kommentarer. Her er noen av dem;
Du er og blir en god mor barnet får gode besteforeldre. Kjemp for det du har kjært, lykke til i livet du vakre hjertegod unge dame.
Nettet er et svært mektig verktøy for de som ønsker å mobbe. Haters are always gonna hate - La de bare ligge igjen i støvet.
Utrolig sterkt å stå frem, og å ta et oppgjør med de taperne som skriver slikt. Respekt!
Å være en god forelder har ingenting med alder å gjøre. Ønsker deg og den lille alt godt. :-)
- Hun trenger støtte og omsorg
KrFU-leder Emil André oppfordrer Emilie til å være seg selv, være stolt over valget sitt og stå rakrygget - slik hun allerede gjør.

- Til folk rundt henne og folk generelt vil jeg bare si at vårt ansvar er å bry oss. Unge kvinner i en sårbar situasjon trenger støtte og omsorg. Det er vårt felles ansvar å gjøre situasjonen lettere for jentene som bærer frem barna sine. Folk som ikke har noe konstruktiv å si, bør holde kjeft. Det kalles folkeskikk.
- Skjedde litt tidligere enn forventet
Selv ble han også far i ung alder. Han og kona, Kristin, ble foreldre da de bare var 21 år gamle.
- Vi hadde lyst på barn, men tenkte egentlig at det mest fornuftige var å vente til etter studiene. Når kona mi fant ut hun var gravid, ble vi likevel veldig glade. Det var en fantastisk følelse, men samtidig ganske skremmende og et stort ansvar.
Det unge ekteparet som bor i Oslo, giftet seg også tidlig, for tre år siden - da de bare var 19 år gamle. Da de fant ut at de var gravide fikk de heldigvis god støtte fra de rundt seg.
- Familien min reagerte veldig positivt. Både foreldrene mine og foreldrene hennes gledet seg veldig til å bli besteforeldre for første gang, selv om det sikkert skjedde litt tidligere enn de hadde forventet. De støttet oss og var veldig omsorgsfulle.
Til høsten skal sønnen i barnehage og kona Kristin skal tilbake til sine sykepleier-studier.
- Livet nå er fantastisk. Å bli foreldre er det største som har skjedd oss. Noah Leander er det største i livet mitt.
- Gammeldagse holdninger
Emil André mener at det dessverre er mye verre for jenta å bli gravid tidlig, enn det er for mannen som har gjort henne gravid.
- Jeg tror det er verre for jenta. For det første ser man det fysisk på en jente at hun er gravid. Det kan føre til mange skeptiske blikk. For det andre tror jeg gammeldagse holdninger om at det å få barn i ung alder ødelegger alle fremtidsutsiktene for kvinner, fremdeles gjør seg veldig gjeldende.
For Emil André og Kristin er det også slik at folk ser litt annerledes på dem når de forteller at de er foreldre.
- Når vi sier at vi er foreldre, så ser mange på meg med et annet blikk. Som om jeg er en annen person enn den de først snakket med. Da må vi ofte forklare at man helt fint kan være student, ungdomspolitiker, ungdom og alt det som medfølger selv om man er foreldre. Man er ikke hundre prosent etablert bare fordi man er blitt forelder.

Emilie Aulie Karlsen fikk 9-10 stygge kommentarer på under to timer.
- Det er jo ikke noe gøy å få sånne kommentarer. Jeg vet jo at jeg må forvente en del drittkommentarer, men det går en grense. Jeg blir selvfølgelig litt såret. Det går greit når det er én kommentar, men når jeg får ti kommentarer på under to timer, så blir jeg såret, sa hun til Side2.
At folk trakasserer på nett syns Emil André er en uakseptabelt og mangel på\ folkeskikk.
- At folk trakasserer på nettet er en uting. Det er dessverre helt vanlige folk som tror man kan si hva som helst på nettet. Jeg håper de kan forstå hvor ødeleggende det kan være i noens liv, slik at de begynner å gjøre noe konstruktivt.
- Utsettes for abortpress
Politikeren har selvsagt også en politisk agenda og han mener permisjonsordningen slik den er i dag er for dårlige.
- Når vi ser på hvor rigide permisjonsordningene er i mange tilfeller, hvor dårlig de økonomiske støtteordningene er og hvor mange som mener det er galt at unge jenter blir mødre - så forteller det egentlig ganske mye om hvor sterkt abortpress mange av de unge jentene opplever. Da er det tøft å velge å beholde barnet.
Erstad syns systemet vi har i dag er urettferdig og usosialt.
- Som samfunn må vi gjøre en helomvending i måten vi tenker om unge jenter som får barn. Det kan ikke være sånn at det bare er akseptabelt å få barn når man er ferdig med studiene og alt er på stell. Da blir det mange som ikke passer inn.Derfor må vi legge om støtteordningene. I dag belønnes mødre kolossalt for å ha vært yrkesaktive før de får barn, og får utbetalt nesten full lønn i permisjonstiden. Mens de som ikke har jobbet får 37 000 kroner i en engangsutbetaling. Det er usosialt, urettferdig og rammer kvinner og jenter i en veldig sårbar situasjon.