Vinteraktiviteter

Tips til helgeaktiviteter med barna

Tips til hva du kan finne på med barna i helgen.

MORO I SKIBAKKEN: Vinter trenger ikke være innetid. Det er masse å finne på for både voksne og barn denne helgen.
MORO I SKIBAKKEN: Vinter trenger ikke være innetid. Det er masse å finne på for både voksne og barn denne helgen. Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox.no
Publisert Oppdatert

De første hverdagene etter juleferien er unnagjort, og endelig er det helg.

Men selv om julen er over, er det nok av aktiviteter og arrangementer å delta på for både barn og voksne.

Skøyteis flere steder

Det kalde vinterværet den siste tiden har for eksempel lagt forholdene godt til rette for fine skøyteopplevelser rundt om i landet.

Mange steder virker den lokale fotballbanen som skøyteis om vinteren, eller man går på naturis på lokale vann. Den enkelte kommune annonserer ofte på sine hjemmesider når isen er trygg nok til å ferdes på.

Skiforeningen gir deg gode tips om isvett som er verdt å lese gjennom før man ferdes på islagte vann. Dere kan også sjekke NVEs ismelding for hele landet.

På nettstedet Barnesteder.no, som Foreldre & Barn nylig inngikk et samarbeid med, er flere skøytebaner registrert. Her kan du også legge inn tips om de skøytebanene som finnes i ditt nærmiljø.

Skal dere ut i bakken med barna i helgen? Her er tips til hvordan dere får en sikker tur.

Foretrekker dere langrenn, får du tipsene som gjør skituren til en positiv opplevelse her.

Flere tips til helgeaktiviteter for barn:

1. Hva med en familielørdag i skibakken? Lørdag åpner en splitter ny barneterreng-park i Hurdal skisenter. Her blir det akekonkurranse, aktiviteter, pølsegrilling på bål og quiz i bakken.

2. Bor dere i Stavangerområdet, kan de minste få en dose kultur, for der er det Eventyrlørdag i Kulturkjelleren der Marianne Stenerud og Liv Brita Brodal forteller eventyr for barn.

3. De tullete tekstene til Bare Egil Band får ikke bare voksne til å le. I Asker kulturhus holder Egil barnekonsert på lørdag - kanskje blir det ny latterrekord?

4. Julen er ikke over ennå, i alle fall ikke for de minste som kan være med på god, gammeldags juletrefest anno 1950Norsk folkemuseum på søndag. Det store juletreet er pyntet. Skolefrøken forteller julehistorier, det blir gang rundt juletreet, leker og selvsagt kommer julenissen!

5. Bor du i nærheten av Sarpsborg eller Skien kan dere besøke Eventyrfabrikken, et innendørs lekeland i jungelmiljø. Her kan alle barn hoppe, leke, løpe, bråke på 2000 kvm med lekekonstruksjoner, hengebroer, ballbasseng, trampoliner, hoppeborger og airbazoka. Eget babyhjørne for de minste.

Del ditt aktivitetstips

Hvis du ønsker flere tips til ting å gjøre med barn i alle aldre, kan du gå inn på Barnesteder.no som har oversikt over arrangementer, barnevennlige kafeer, konserter for barn og så videre - for hele landet.

Målgruppen for Barnesteder.no er alle som har barn. Her skal både foreldre, besteforeldre, tanter og onkler både finne gode aktiviteter og få dele sine egne tips.

Du kan søke på hjemstedet ditt og se om det dukker opp aktiviteter der eller i nærheten. Skal du på ferie, kan du søke på aktiviteter i området rundt.

Les også:

Slik lærer du barna å stå på ski

Lærerike aktiviteter for små barn

Finn riktige aktiviteter til barna

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning