Test av stasjonsvogner

Skoda Superb

Skoda Superb er verdt å se nærmere på for visse familier: De med langbente voksne, samt barn som sitter i bakvendte barneseter.

MASSE, MASSE PLASS: Skoda Superb er de langbeintes drøm. I denne kan du montere bakvendte bilstoler uten å måtte kjøre forsetet for langt frem.
MASSE, MASSE PLASS: Skoda Superb er de langbeintes drøm. I denne kan du montere bakvendte bilstoler uten å måtte kjøre forsetet for langt frem. Foto: FOTO: Produsenten
Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Plass, plass og atter plass

- Ytelsen med de små motoralternativene

Skoda Superb er ikke blant de absolutte bestselgerne. Vi tar den med likevel, fordi den definitivt er verdt å se nærmere på for de familiene som leter etter en bil med mye plass.

Det som gjør Superb til en drømmebil for dem, er en benplass i baksetet i langlimousin-klassen. Dermed kan du montere bakvendte barneseter uten å måtte trekke forsetene langt fram.

Digert bagasjerom

Samtidig er bagasjerommet digert, med et oppgitt volum for stasjonsvogna på hele 633 liter. Får du ikke med deg feriebagasjen her, er det pakkingen det er noe galt med, ikke bilen.

Superb er trygg og stødig på veien. Lengden merkes naturlig nok i trange parkeringshus, men ved normal kjøring føles bilen mer kompakt enn de ytre målene skulle tilsi.

Som lillebror Octavia, fås Superb med en rekke motoralternativer. Billigversjonen starter på under kr 300 000, mens påkostede versjoner med stor motor og automatgir og/eller firehjulsdrift kommer på over en halv million.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen