TEST AV SOLKREM

Eucerin Kids Sun Spray

Inneholder det miljøbelastende stoffet Trisodium EDTA.

Eucerin Kids Sun Spray
Eucerin Kids Sun Spray Foto: Bjørn Inge Karlsen HM Foto
Publisert Oppdatert

Kort sagt:

Faktor: 50+

Leverandør: Eucerin/Beiersdorf

Pris: Kr 149

Konklusjon: Denne sprayen anbefales av miljøhensyn ikke. Sprayen er enkel å smøre ut, noen som er en fordel for utålmodige barn.

Kommentar fra Beiersdorf/Eucerin:

Eucerin Sun Kids Spray SPF 50+ får stempel "anbefales ikke" av Foreldre & Barn. Artikkelen gir inntrykk av at produktet er skadelig for barn. Dette er feil og klart villedende. Vi synes det hele er sterkt beklagelig. Begrunnelsen for "anbefales ikke" er at produktet inneholder Trisodium EDTA som Grønn Hverdag hevder er et "m iljøforstyrrende stoff".

Grønn Hverdag har rangert produktene ut ifra innholdsfortegnelsen. De har kun sett på innholdsfortegnelsen og har ikke tatt hensyn til mengde av stoffene. Vi vil også påpeke at testen heller ikke sier noe om solbeskyttelsesevnen til produktene.

Trisodium EDTA blir brukt i solsprayen fordi det gjør produktet stabilt og forhindrer at innholdet ødelegges, noe som igjen kan føre til hudirritasjoner.

Den lave konsentrasjonen av Trisodium EDTA i nevnte produkt gjør at mengden av konserveringsmidler kan holdes på et meget lavt nivå.

Beiersdorf har valgt å bruke Trisodium EDTA fordi vi anser at stoffet er nødvendig for å sikre kvaliteten på produktet. Det er ikke skadelig å bruke dette stoffet. En risikovurdering gjort av EU 2004 (1) er uenig i Grønn Hverdag sin påstand. Dette er også bekreftet i en Cosmetic Ingredient Review Panel 2009 (2).

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen