Test av vognpose

BEST I TEST: Voksi Urban

Voksi Urban scorer høyt på det aller meste, og er den klart minst brannfarlige posen i testen.

Voksi Urban
Voksi Urban Foto: Bjørn Inge Karlsen HM Foto
Publisert Oppdatert

OPPDATERT NOVEMBER 2012; HTS kaller tilbake Voksi-poser på grunn av en løs del som kan være farlig for barn å svelge. Gjelder Voksi-poser produsert i 2012, og altså ikke posene vi har testet. Se detaljer om tilbakekallingen her.

Cirkapris: Fra kr 1999 med fotforlenger.

Vask: Underdelen i ull må renses. Overdelen kan vaskes i maskin på 40 grader. Bør tørkes i trommel.

Ytterstoff: Polyester/nylon.

Innertrekk: Bomull.

Fyllmateriale: 70 prosent andedun og 30 prosent fjær.

Bakstykke: 100 prosent ull.

LABORATORIETESTEN

Varmeisolering: Middels høy isolasjonsevne.

Vannavvisende evne: Posen har testens beste vannavvisende evne.

Endringer etter vask: Tåler vask OK. Dunet klumpet seg en del ved fotenden. Litt dun kommer gjennom ved sømmene. Pigvinputen på Voksi Urban blir loete og endret seg ganske mye etter vask og tørk. Ingen fargeendring.

Brennbarhet: Antennelsestiden var lav på test av ytterstoffet, men ved test av alle lag var dette den beste vognposen i testen. Prøven ble ikke antent på 5 sekunder.

BRUKERVURDERING

Pluss: Fotforlenger gir posen lang brukstid. Enkelt å ta barnet inn og ut av posen. Mulighet til å lage åpninger til seler og klaff for å feste posen over vogna. Antiskli bak på posen. Glidelåsåpning hele veien gjør at man kan bruke ulldelen separat som sitteunderlag i vogna, eller som teppe. Enkelt å brette ned posen og feste den med knapper når barnet sitter i vogna.

Minus: Beskytter OK mot trekk rundt hodet, men er litt åpen selv om man strammer godt. Posene har seleåpninger som man selv må klippe opp. På denne måten unngår man unødvendige hull og varmetap, men noen kan imidlertid kvie seg for å klippe i posen.

Totalkarakter: 82 av 100

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning